DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20768531,32%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilinçsiz tüketip sağlığınızdan olmayın!

Bilinçsiz tüketip sağlığınızdan olmayın!

Kış aylarında soğuğa ve hastalığa karşı vücudu dirençli tutmak için tüketilen bitkisel ürünler konusunda kamuoyunda uyarılar devam ediyor.

ABONE OL
22 Ocak 2024 11:06
Bilinçsiz tüketip sağlığınızdan olmayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış aylarında soğuğa ve hastalığa karşı vücudu dirençli tutmak için tüketilen bitkisel ürünler konusunda kamuoyunda uyarılar devam ediyor. Bitkisel olduğu için bir zararı olmadığı düşünülen ilaçların bilinçsiz kullanımı birçok önemli organa zarar verebiliyor.

Vatandaşların da beslenmek yerine çareyi bitkisel ürünlerde bulduğunu düşünmesi başka problemlerin kapısını aralıyor. Kış aylarında vücut direnci için takviye olarak kullanılan bitkisel ürünlerin faydalı olduğu kadar zararı olduğunu söyleyen Eczacı Şükrü Ciravoğlu, hastalıklardan korunmak için beslenmeye, uykuya ve kalabalıkta maskeye dikkat edilmesini gerektiğini söyledi.

“BİLİNÇSİZ TÜKETİLEN BİTKİSEL ÜRÜNLER KARACİĞER VE BÖBREĞE ZARAR VEREBİLİR”

Özellikle kış aylarında soğuk ve hastalıklara karşı vücut direnci artırılması için tüketilen bitkisel ürünler konusunda uyarıda bulunan Eczacı Şükrü Ciravoğlu “Bu çok yanlış bir şey. Yani her önüne gelen ürünü, ilaç diyemeyeceğim çünkü bunların hepsini, her önüne gelen ürünü ilaç diye ya da bitkisel diye almak doğru bir şey değil. Çünkü bitkisel de olsa hepsinin belli şeyleri var. Yani faydalı etkileri olduğu gibi zararlı etkileri de olabilir. Böbreklere ve karaciğere zararları olabilir, problem yaratabilir. Dolayısıyla bilinçli kullanılması gerekiyor bunların. En azından doktora ya da eczacıya danışarak bilinçli tüketim gerekiyor. Ama bütün bunların dışında konuyla ilgili olarak, tabii şu anda somun dolu enfeksiyonları, gribal enfeksiyonları çok yaygın olduğu için, hatta Covid bile söz konusu. Yani vatandaşın uyuması gereken en önemli kural bir kere kalabalık yerlere mutlaka maske takılarak girilmeli. Bu maske alışkanlığından vazgeçmemeliyiz. Onun dışında da beslenmemize, dengeli beslenmemize, uykumuza ve genel sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Vücut direncini düşürecek işlerden kaçınmalıyız” şeklinde konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.