DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20775041,52%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bir maaş ikramiye ile ödüllendirilecekler

Bir maaş ikramiye ile ödüllendirilecekler

ABONE OL
18 Şubat 2023 12:19
Bir maaş ikramiye ile ödüllendirilecekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından bölgeye giderek, arama kurtarma çalışmalarına katılan İtfaiye Müdürlüğü personeli ve bölgede görevli personelin bir maaş ikramiye ile ödüllendirileceğini söyledi.

Yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş Elbistan’da görev yapan Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli kente döndü. İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret eden Belediye Başkanı Recep Güran, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip ile bölgede görevli ekibe teşekkür etti.

“VATANDAŞLARIMIZ BİRAZ DAHA SAKİN OLMALILAR”

Burada konuşan Başkan Gürkan, “Vatandaşlarımızdan çok sayıda mesaj geliyor. Herkes merak içerisinde. Oturduğum bina sağlam mı?, değil mi? Bunu merak ediyor ve testlerin yapılmasını istiyorlar” dedi.

Bu testlerin gelip sadece bakmakla olan testler olmadığını söyleyen Başkan Gürkan; “Bir takım karot dediğimiz örneklerin alınması gerekiyor. Bunların laboratuvar testlerinin yapılması gerekiyor. Zeminlerine bakılması gerekiyor ve bu maliyetli bir iş. Bina başına 20-30 bin lira arasında maliyeti var testlerin. Bina sahiplerinin bunu ödemesi gerekiyor. Tabi o bina testlerden olumlu bir sonuç alamazsa o binanın da 4 ay içinde yıkılması gerekiyor. O yüzden vatandaşlarımız biraz daha sakin olmalılar” dedi.

“BUNDAN SONRA DAHA DA TİTİZ DAVRANACAĞIZ”

“Müteahhitler, Recep Gürkan’ı sevmiyor” diye bir sözü yıllardır duyduğunu belirten Başkan Gürkan; “Edirne’de yıllardır benim duyduğum bir söz var, bana gelen. “Müteahhitler, Recep Gürkan’ı sevmiyor” diye. Ben bunu hep övünerek anlatmışımdır. ‘Seviyorlarsa benden şüphe duyun’ diye. Hep te şu şikayet gelir. ‘İşte çok zor ruhsat alıyoruz, çok uzun sürüyor bizim ruhsat almamız’. Doğrudur. Buna itirazım yok. Ama bu Belediye çalışanlarımızın, teknik elemanlarımızın bu konuda titiz olması, bunun başımıza gelmesinden daha iyidir bence. Hiç kimse kusura bakmasın, bundan sonra daha da titiz davranacağız. Gerekirse 3-6 ay sonra başlasın, 1 yıl sonra başlasın. Ama sağlam olsun” dedi.

“KEŞAN’IN VE ENEZ’İN SAHİL KESİMİ RİSKLİ ALANDA”

Edirne’nin bir fay hattının üzerinde olmadığını belirten Gürkan, “Deprem kuşağında değiliz. 4. Derece deprem bölgesinde Edirne. Bizim Edirne’mizin sadece Güney Bölgesi yani Keşan’ın ve Enez’in sahil kesimi riskli alanda, fay hattına denk gelen. Ama bizim 4. Derece deprem bölgesinde olmamız hiçbir şeyi görmeyeceğimiz ya da kulaklarımızı kapatacağız anlamına gelmiyor. Biz burada vatandaşlarımızı öncelikle oturacakları, çalışacakları binaların güvenli olması sağlam olması için bugüne kadar nasıl titiz davranmışsak bundan sonra çok daha titiz davranacağız. Burada can güvenliği söz konusu.

“ZEMİN ETÜTLERİNİN NE KADAR GEREKLİ OLDUĞU VE NE KADAR VAZGEÇİLMEZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI”

Deprem bölgesindeki yıkılan binaların yüzde 50’sinin semin problemi olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Eğer siz binanın temelinin, kirişlerinin, kolonlarının, donatılarının ne olduğu, nasıl olduğu önemli. Ama dünyanın en sağlam binasını yapıp çürük bir zemine koyarsanız o bina yine yıkılacak. Nitekim deprem bölgelerindeki fotoğraflara bakılırsa, bina hiçbir yeri dağılmadan yatmış. İşte bu neyi gösteriyor bize. O zemini gösteriyor. Binada bir şey yok. Bina sadece olduğu gibi yatmış. Binada kırılma, çatlama, dağılma yok. Demek ki bu bina yanlış zemine yapılmış. Aslında inşaat teknolojisinde yanlış zemin diye bir şey yok. En kötü zemine de bina yapabilirsiniz. Ama o zemine uygun bir şekilde yaparsanız o binaya bir şey olmaz” dedi.

“20 TIR BİZDEN NE PARA NE DE MAZOT ALDI”

Yardımların 24 TIR ile deprem bölgesine gönderdiklerini belirten Başkan Gürkan, “TIR bulmak çok zordu. Bu anlamda ülkemizdeki tüm TIR şoförlerine çok teşekkür ediyorum. İlk etapta gönderdiğimiz 23 TIR’ın 20 tanesi bizden tek bir kuruş para, tek bir litre mazot almadan gitti. 3 tanesi şoför olduğu için mazot desteği yaptık” dedi.

GÖREV YAPAN PERSONELE BİR MAAŞ İKRAMİYE VERİLECEK       

Deprem bölgesine giden tüm ekibe bir kez daha teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Recep Gürkan, deprem bölgesinde görev yapan tüm personelin bir maaş ile ödüllendirileceğini söyledi.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Edirne Belediyesi İtfaiye Amiri Sefa Tabak da, “Oradaki ortam çok kötüydü. Onlardan çok bahsetmek istemiyorum. Ama Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın görev geldikten sonra bizlere aldığı ekipmanlar bizlerin çok işine yaradı. Bir canlı vatandaşımızı kurtardık. Ailelerin cenazelerine daha çabuk ulaşabilmeleri için elimizden gelen çabayı gösterdik. Diğer ekipleri ekipmanlarımız ile destek verdik. Özveri ile çalıştık. Bizi o bölgeye gönderdiği için Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bölgeye ikinci ekip olarak giden İtfaiye Amiri Fatih Yavaş ise “Başkanımızın verdiği emir doğrultusunda ekipten devraldık. Oradaki arama kurtarma çalışmalarına devam ettik. Enkaz bölgesinde meydana gelen yangın olaylarına müdahalemiz oldu. Alan taraması çalışması yapıldı. Malzeme konusunda bize desteğini esirgemeyen başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.