DOLAR 32,3416 0.24%
EURO 35,1676 0.01%
ALTIN 2.304,371,19
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22930322,70%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bir ödül de Sıfır Ayrımcılık Derneğinden

Bir ödül de Sıfır Ayrımcılık Derneğinden

ABONE OL
27 Haziran 2022 11:09
Bir ödül de Sıfır Ayrımcılık Derneğinden
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önce Brüksel’de Türkiye’nin en Roman Dostu Belediye Başkanı Ödülü’ne layık görülen Belediye Başkanı Recep Gürkan’a bir ödül de Sıfır Ayrımcılık Derneği’nden geldi.

Türkiye’de birçok Roman dostu Avrupa Birliği projesi yürüten ve merkezi İstanbul’da bulunan Sıfır Ayrımcılık Derneği “Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Kadınının Değişim Gücü” projesi kapsamında Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı En Roman Dostu Belediye Başkanı seçti.

Gürkan ödül töreninde yaptığı konuşmada “Edirne Belediyesinin 1500 yaklaşık çalışanı var. Belediyemizde kendini Roman olarak tanımlayan çalışan sayısı %27. Bu Türkiye’de kendini roman olarak tanımlayan vatandaşların en çok çalıştığı kurum. Biz bununla gurur duyuyoruz. İçlerinde temizlik görevlisi de var, büro memuru da var, kadrolu işçi olan da var daire müdürü olan da var biz tüm çalışanlarımız ile dil, din, ırk farklı gözetmeksizin gurur duyuyoruz” dedi.

Edirne Belediyesi olarak 8 yılda yaklaşık 300 vatandaşa ev yapıldığını ya da çok büyük tadilattan geçtiğini söyleyen Gürkan “Belediye olarak çok zengin değiliz, aksine çok borcumuz var. Ama bu bir tercih meselesi, tek göz odada anne, baba ve çocuklar ile yaşayan, banyosu olmayan, tuvaleti olmayan bir evde eğitim alan çocuk ile gelir durumu yüksek bir mahallede yaşayan çocuğun fırsat eşitliğinden bahsedebilir miyiz? Bu evde yaşayan çocuğun yetişip, büyüyüp bir meslek sahibi olmasını nasıl sağlayabiliriz? O çocuğun ileride bir meslek sahibi olup kendi çocuklarını refah içinde yaşatmasını nasıl sağlayabiliriz? İşte tercih burada başlıyor. Bu sebeple biz Belediye olarak elimizden geldiğinde bu tadilat ve yapım işlerine devam edeceğiz” dedi.

Herkesin eşit şekilde kamu hizmetine erişimini sağlamanın Belediye ve Belediye Başkanı olarak en büyük görevleri olduğunu söyleyen Gürkan, “Tüm roman kardeşlerim ile el ele, kol kola, gönül gönüle yürümeye, üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.