DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20774701,42%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birbirimize kandan bağlıyız

Birbirimize kandan bağlıyız

Kızılay Kan bağışı TIR'ı, Edirne Şubesi ile birlikte Selimiye Cami önünde kan bağışlarını kabul etti.

ABONE OL
12 Şubat 2024 18:31
Birbirimize kandan bağlıyız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızılay Kan bağışı TIR’ı, Edirne Şubesi ile birlikte Selimiye Camii önünde kan bağışlarını kabul etti. Kış şartlarının hayatı iyice zorlaştırmasından önce kan stoklarını belirli bir seviyenin üzerine çıkarmayı ve düzenli bağışı özendirmeyi hedefleyen Kızılay, ülke çapında “Birbirimize candan bağlıyız” sloganı ile büyük bir kan bağış kampanyası başlattı. Kampanyanın Edirne ayağında da kan bağışları için Kızılay tırı kapılarını açarken, belli bir kan bağış kotasına ulaşan bağışçılara ise, kendisi de bağışta bulunan Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin tarafından plaket takdim edildi.

“VALİ YARDIMCISI SIDKI ZEHİN HEM KAN BAĞIŞI YAPTI HEM BAĞIŞÇILARA PLAKET TAKDİM ETTİ”

Kızılay tırını ziyaret ederek bağışta bulunup, diğer bağışçılara plaket takdim ettikten sonra kan bağışını önemine vurgu yaparak çağrıda bulunan Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, “Bugün Kızılay çalışanı değerli arkadaşlarımızın davetiye buraya geldik. Sağ olsunlar Edirne Merkezi’nde Selimiye bahçesinde çok güzel bir faaliyet içindeler. Kan bağışçılarını bekliyorlar. Bizde sembolik olarak arkadaşlarımıza destek olmak için geldik ve kan verdik. Tüm vatandaşlarımıza da tavsiye ediyoruz. Emek veren arkadaşlara da şükranlarımı sunuyoruz” diye konuştu.

“BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLIYIZ”

Kışın bağışların yavaşladığı ve azalan kan stokları sebebiyle duyarlı vatandaşlardan kan bağışı kabul etmek için Kızılay tırının bugün Edirne’ye geldiğini belirten Kızılay Edirne Şube Başkanı Ayhan Demir” Bugün Edirne Kan Merkezi olarak Sayın Valiliğimizin ve tüm kurumlarımızın birlikte başlatmış olduğu, birbirimize candan bağlıyız kan kampanyası Edirne’de devam ediyor. Buna tüm kurumlarımızla birlikte Edirne’deki vatandaşlarımız da belediyemizle birlikte yaptığımız duyuruya iştirak ederek katılıyorlar. Ben öncelikle hem Kan Merkezi adına hem Edirne Şube Kızılay adına Edirne halkına ve kurumlarımıza başta Sayın Valimiz olmak üzere teşekkürlerimi arz ediyorum. Hakikaten şu günlerde Türkiye’de kan bağışı çok daha fazla ihtiyaç. Kışın bu süreç biraz daha sayı olarak yavaşlıyor. Kızılay Kan Merkezimizin özellikle bölge kan merkezimizin bugün kan verme olarak belli bir sayıya ulaşan bir gönüllü bağışçılarımıza plaket takdim edildi. Sayın Valiliğimiz tarafından. O konuda da kan bağışçılarımızın hakikaten buraya ilgisini göstermesi açısından bu sayı önemliydi. Bu ve bunun gibi bütün katılımcılarımızın belli bir sayı üzerine çıkmasına sonrasında böyle bir plaket takdim kampanyamız oluyor. Ona da bugünleri vesile ederek yani bu tür kan kampanyalarını vesile ederek plaket takdimine devam ediyoruz. Ben bu noktada çok sayıda katılımla katkı veren kan bağışçılarımıza da gönülden şükranlarımı arz ediyorum. Başta Uzunköprü ve Keşan olmak üzere tüm ilçelerimizde bu kampanya devam edecek. Edirne, İstanbul bölgesine dahil bir bölge olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla Trakya’daki tüm illerde, Tekirdağ ve Kırklareli’nde de benzer şekilde bu tırın lojistik merkezimize ait olduğu ve her yere ulaşması için programlar yapıldı. Bu kampanyamız tüm ilçeler bazında da devam edecek” dedi.

“KAN BAĞIŞI BAYRAĞINI BABAMDAN DEVRALDIM, ÇOCUKLARIMA DA AŞILAYACAĞIM”

Kan bağışı önemini babasından örnek alarak başladığını kaydeden Kan bağışçı Sadettin Salman” Edirneliyim. Şu an benim 53. bağışım oldu. Yani gayet kendim huzurlu ve mutlu hissediyorum. Başka kişilerin de vermesi gerektiğine inanıyorum. Topluma faydalı olmak çok güzel bir duygu. Onun için mutluyum yani.  Yaklaşık işte bir 15 yılından beri sürekli veriyorum. Daha önceleri babam bu işin önemini kavramıştı. Daha sonra ben kendisinden örnek aldım. Onun yaşı itibariyle kan verememe, damar yapısı olarak veremediği için ben de bu bayrağı taşımam gerektiğini hissettim ve bundan sonra ben devam ettim. İnşallah ben de çocuklarıma bunu aşılamak istiyorum. Ve zaten şöyle bir şey. Bunun yanında gittiğim kahve sohbetlerinde falan da diğer eş dostuma da bu konudan faydalı olduğu konusunda bilgiler veriyorum. Yani çok onurlu ve gururlu bir duygu. Çünkü şöyle bir duygu. Kanın herhangi bir kimyasal işlem yapılamayacağı için insandan insana alınacağını bildiğim için bunun ancak birbirimize faydamız olabileceği şekilde değerlendiriyorum. Onun için bence Kızılay bağışını herkes yapmalı. Bu onurlu duyguyu yaşamalı” dedi.

“ASKERDEN BERİ KENDİME GÖREV EDİNDİM, BAĞIŞ SINIRI OLAN 65 YAŞINA KADAR KAN VERECEĞİM”

Hedefinin 65 yaşına kadar kan vermek olduğunu dile getiren 58 yaşındaki kan bağışçı Adem Nar, “58’inci kan bağışım. Yılda 4 defa vermeye uğraşıyorum. Bu sağlık açısından da hem kendimi hastalıklardan koruyoruz. Hem de insanlara da can katmış oluyoruz kan vererek.  Askerlere gittiğimde orada kan alalım dediler askerlerden. Ben de gönüllü olarak yazdırdım. Ege Ordu Komutanlığı’nda ilk kanımı verdim. Ondan sonra kendi kendime karar verdim. Dedim bundan sonra her yıl düzenli kan vermeye uğraşacağım. Hiç beceremezsem yaşım kadar kan vereyim. 65’e yaşına kadar Kızılay kan alıyor. Ben de 65 yaşına kadar en azından 65 defa kan vereyim diye kendime bir hedef belirledim. Onu tamamlamaya uğraşıyorum inşallah. Allah sağlık sıhhat verir önce. İnsanlık adına tavsiye ediyorum. Bu bir ihtiyaçtır, gerekliliktir. Bunu insanlardan başkası üretemez. O yüzden teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.