DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20762482,75%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Birincilik madalyası antrenöre

Birincilik madalyası antrenöre

ABONE OL
14 Haziran 2022 10:04
Birincilik madalyası antrenöre
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1998 yılında başladığı Taekwondo antrenörlüğü kariyerine 2002 yılında kurucusu olduğu Edirne Taekwondo İhtisas Kulübünde (E.T.İ.K.), 2015 yılında Uzunköprü Belediyesi Spor Kulübü Kurucu Başkan ve antrenörlüğünün ardından 2016 yılından itibaren Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden milli sporcu ve antrenör Erkan Çakırtepe, çift anadal yaptığı Trakya Üniversitesi’nden birincilikle mezun oldu.

Yıllarca Avrupa ve Dünya dereceli sporcular da dâhil onlarca başarılı sporcu yetiştiren Çakırtepe, bu kez birincilik sırası bende diyerek uzun bir aradan sonra 2018 yılında başladığı öğrenim hayatını birincilikle noktaladı. Sınav döneminde idmanlarını aksatan sporcularına spor yapmanın öğrenim hayatını etkilemeyeceğini, aksine onları daha başarılı kılacağını bizzat gösterebilmek için bu yola çıktığını ifade eden Milli Antrenör, araya iki yıla yakın bir pandemi dönemi girmesine rağmen eğitimini ve idmanlarını bir arada götürerek 3.93 not ortalaması ile bölümünü ve fakülteyi birincilikle tamamladı. Kariyerindeki başarılar arasında bir de Beden Eğitimi Öğretmenliğini ve spor yöneticiliğini ekleyen 47 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Çakırtepe, bu mutlu gününü yine yetiştirdiği sporcuları ile paylaştı.

Erkan Çakırtepe’nin fakülte birinciliğinin yanı sıra bir dönem antrenörlüğünü yaptığı ve son dört yıl boyunca aynı sıraları paylaştığı Pelin Kaya da Spor Yöneticiliği bölüm birincisi ve hocasının ardından fakülte ikincisi olurken ikizi Milli sporcumuz Selin Kaya da hocasıyla birlikte Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Yine Çakırtepe’nin sporcularından aktif Taekwondo kariyerine halen devam eden Ecem Ak ise yine Trakya Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü ikincisi olarak “sağlam kafa sağlam vücuttu bulunur” sözünü ispatladı.

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo salonunda haftanın beş günü antrenmanlarına devam eden başarılı antrenör, öncelikli amaçlarının her zaman Atatürk’ün izinde “zeki, çevik ve ahlaklı” sporcular yetiştirmek olduğunu vurgularken, önümüzdeki hafta başlayacak olan yaz tatili ile birlikte sağlıklı ve başarılı bir hayata adım atmak isteyen tüm çocukları antrenmanlara beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.