DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077334-1,29%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birol Özbaş güven tazeledi

Birol Özbaş güven tazeledi

ABONE OL
8 Mart 2022 11:08
Birol Özbaş güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda seçim heyecanı yaşandı. Mevcut Başkan Birol Özbaş ve Serkan Bilgi’nin aday olduğu genel kurulun kazananı Birol Özbaş oldu.

Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasının seçimli Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu 1. Küçük Sanayi Sitesi Keyif Düğün Salonunda gerçekleşti.

Oda başkanlarının da büyük katılım gösterdiği genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Özcan Saraçoğlu, Başkan vekilliğine Gökhan Çirmenler, Katip Üyeliğine Ercan Canser, İsmail Avcu getirildi.

Ardından gündem maddeleri görüşülerek oylandı.

Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Önceki dönem Oda Başkanlarından İsmail Bodur, genel kurulunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, özellikle elektrik gibi giderlerin artması esnafa zor günler yaşatmaya devam ettiğini ve bu konularda ilgili kuruluşlarla esnaflar adına olumlu çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Ardından konuşan Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz de esnafın önceki dönemlere göre daha zorlu bir süreç yaşadığını dile getirerek, “Geçtiğimiz dönemde pandemi vardı bu dönemde de hem pandemi var hem de  Rusya-Ukrayna arasındaki savaş önce onları ondan sora da en derinden etkileyeceği ülke biziz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Oda seçimine beyaz liste ile giren Mevcut Oda Başkanı Birol Özbaş yaptığı konuşmada, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Geçtiğimiz 4 yıllık süre içerisinde çalışmalarımıza baktığımızda; odamıza pos makinası alarak üyelerimize ödemede kolaylık sağladık. Web sitemizi hayata geçirerek, üyelerimizi daha kapsamlı bir şekilde bilgilendirdik. Göreve geldiğimizde; üyelerimizle birlikte düzenlemiş olduğumuz tarifelerin günümüz şartlarında enflasyona yenik düştüğü için yeniden güncelleme çalışması yapılacaktır. Pandemi dolayısıyla gerçekleştiremediğimiz projelerimizden biri olan, Yunanistan ve Bulgaristan esnaf odaları ile iletişim kurup ortak çalışmalar yapılacaktır.  Yunanistan ve Bulgaristan konsolosluklarıyla görüşmeler yaparak, üyelerimize vize kolaylığı sağlanması konusunda girişimlerde bulunacağız.  Gümrük müdürlüğü ile irtibat halinde olup esnaflarımızın yurtdışından gelecek olan müşterilerinden daha fazla yararlanması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.   Tüm dünyada yaşanan küresel krizden dolayı zor günler geçiren üyelerimiz için odamız adına özel hastane, akaryakıt istasyonu ve marketlerle esnafımız adına indirim sağlanması yönünde görüşmeler yapılmıştır.  Üyelerimize oda kimlik kartı düzenlenerek bu indirimlerden faydalanmaları sağlanacaktır” dedi.

Seçime Mavi liste ile giren diğer aday Serkan Bilgi de yaptığı konuşmada ilk olarak üyelere kendisini tanıtarak; “Motor pompası ve enjektör tamir işiyle uğraşmaktayım. Bizler ekip arkadaşlarımızla beraber odamıza daha güzel hizmet edebilmek için bu yola çıktık. Birol başkanıma da bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Edirne’mizin önde gelen kuruluşlarıyla yaptığımız anlaşmalarda yüzde 10 ila yüzde 40 arasında değişen indirimler aldık” dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Odaya kayıtlı 622 üyeden 450’si sandık başına gitti. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimde beyaz liste ile yarışan mevcut Başkan Birol Özbaş 248 oy alarak güven tazeledi. Diğer aday Serkan Bilgi ise 200 oy aldı.

Seçim sonunda teşekkür konuşması yapan Başkan Birol Özbaş, “Bugün gerçekleşen Odamızın Olağan Genel Kurulunda bana ve ekibime destek vererek bizi yeniden göreve layık gören değerli üyelerimize teşekkür ederim. Odamız ve üyelerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazanan odamız olmuştur. Sen, ben yok yine hep birlikte hareket edeceğiz. Odamız için varız demiştik, yine ayni ilke ve kararlılıkla görevimize devam edeceğiz… Hayırlı olsun diyorum. Bugüne kadar esnafımız için ne yaptıysak bundan sonra da artarak çalışmalarımıza devam edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Odamız için hayırlı olsun” dedi.

Başkan Birol Özbaş’ın listesi şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu: Şahin Nurlu, Muharrem Kenker, Osman Özcan, Turan Yeni, Mehmet Öz, Melih Avcu  Denetim Kurulu: Gürol Dilmeç, Sedat Karada, Uğur Tezen

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.