Tekirdağ’da yaşayan 44 yıllık evli Zeynep ve Süreyya Karagözler çifti, emeklilikle birlikte bisikleti yaşamlarının merkezine aldı
TEKİRDAĞ (AA) – Tekirdağ’da yaşayan 44 yıllık evli Zeynep (64) ve Süreyya Karagözler (67) çifti, 14 yıldır birlikte pedal çevirerek sağlıklı yaşam sürüyor.
Süreyya Karagözler, çocukluğundan bu yana hevesle bağlı olduğu bisiklet tutkusuyla fırsat buldukça pedal çevirmeye devam etti.
Zeynep Karagözler de 50 yaşında bisiklet kullanmayı öğrenerek eşiyle pedal çevirmeye başladı.
Çift, emekli olduktan sonra bisikletle hem günlük işlerini hallediyor hem de doğayla iç içe vakit geçiriyor.
Bisiklet turlarına katılan Karagözler çifti, pedal çevirmeyi yaşam tarzına dönüştürdü.
“PAZARA BİLE BİSİKLETLE GİDİYORUZ”
Süreyya Karagözler, AA muhabirine, bisiklet tutkusundan vazgeçemediklerini söyledi.
Bisiklet tutkusunun küçük yaşlarda başladığını anlatan Karagözler, “Bisiklete çocukluktan beri merakım vardı. Eskiden Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Marmara’da yapılırdı. Milli sporcuları izlerken içimde hep bir heves oluştu ama iş hayatı dolayısıyla pek yapamadım. Bisiklet, çocukluk aşkım diyebilirim.” dedi.
Bisikletin insanı zinde tuttuğunu belirten Karagözler, birçok tur ve etkinliğe katıldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
“Karavanla gittiğimiz yerlerdeki turlara da katıldık. Antalya’da haftalık gruplarla sürüş yaptık. Tekirdağ’da da bisiklet kulübümüz var, onların turlarına elimizden geldiğince katılıyoruz. Avrupa’da da bisiklet yollarında pedal çevirmenin keyfi bambaşka. Bisiklet bizim için artık bir ulaşım aracı da oldu. Pazara bile onunla gidiyoruz.”

“KEŞKE ÇOCUKKEN ÖĞRENSEYDİM”
Zeynep Karagözler de bisikletle 50 yaşından sonra tanıştığını ifade etti.
Eşiyle 14 yıldır birlikte pedal çevirdiklerini aktaran Karagözler, “Keşke çocukluğumda öğrenmiş olsaydım. Bisiklet insanı çocukluğuna götürüyor. Eşimle birlikte aynı hobiyi paylaşmak, ortak keyiflerimizin olması çok güzel. Karavanla da gezdiğimiz için gittiğimiz her yerde bisiklet sürüyoruz. Bu yaşam tarzı hoşumuza gidiyor, gücümüz yettiğince devam ettirmeyi istiyoruz.” diye konuştu.
GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026GÜNCEL
04 Haziran 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Haziran 2026
1 Tekirdağ’da Kybele heykeli müze ziyaretçilerinin gözdesi
2 Tekirdağ’da sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı
3 Trakya’daki kar yağışı tarla bitkilerinde kuraklık stresini ortadan kaldırdı
4 Tekirdağ’da eşini darbederek öldüren zanlı tutuklandı
5 Tekirdağ’da devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı