DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.491,090,28
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20728290,40%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bizim davamız hizmet davasıdır”

“Bizim davamız hizmet davasıdır”

ABONE OL
18 Eylül 2021 11:50
“Bizim davamız hizmet davasıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Trakya Birlik’in ve ortaklarının menfaatlerini korumanın asli görevi olduğunu akıllarından hiç çıkarmadıklarını belirterek, “Bizler bu birliğin sadece yöneticileri değil, bize emanet edilen bu birliğin emanetçileriyiz. Bizim davamız şan, şöhret, makam, mevkii, koltuk ve itibar davası değil, bizim davamız hizmet davasıdır” dedi.

Geçtiğimiz gün Yönetim Kurulu Kararı ile Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Şafak Kırbiç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Kocabıyık, Remzi Kobak, Emre Yılmaz’ın da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

“YÖNETİM KURULUNUN KENDİ ARASINDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİDİR”

Yönetim Kurulu Başkanlığı değişikliğinin kamuoyu ve sosyal medya mecralarında ‘görevden alma’ şeklinde duyumlar aldıklarını ancak öyle bir şeyin olmadığını belirten Kırbiç, “14 Eylül tarihinde Yönetim Kurulu kararıyla kendi aramızda bir görev değişikliği yaptık. Bu kamuoyunda bazı sosyal medyalarda bir görevden alma gibi bir şeyler duyduk ama öyle bir şey yok. Bu sadece Yönetim Kurulunun kendi arasında görev değişikliğidir. Trakya Birliğe ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 “FİYATLAR PİYASA ŞARTLARINA GÖREV REVİZE EDİLEBİLİR”       

Geçtiğimiz gün birliğin açıkladığı ayçiçeği avans fiyatına değinen ve fiyatların piyasa şartlarına göre revize edilebileceğini belirten Kırbiç, “Yaklaşık iki aydan beri birlik yönetimi olarak bizim Ankara düzeyinde Bakanlık’ta, milletvekillerimiz ve meclis başkanımızla bu konuda çalışmalarımız yapıldı. Gümrük vergilerinin en azından tamamı konmasa da bir miktarının konmasıyla ilgili. Ancak hükümetimizde yetkililer bu konuda fiyatların çok düşük olmayacağı ile ilgili bize teyit ettiler. Baktığımızda piyasalarında ilk zamanlarda görüşülen, tahmin edilen fiyatların biraz üzerine çıktı. Yani gümrük vergisi konmadığında daha düşük olacağı kanaatindeydik. Ancak daha sonra biraz toparlanma oldu. Bizim sıkıntımız fiyatların yükselmesinden olmaz, fiyatların düşmesi Trakya Birliği sıkıntıya sokar. İnşallah öyle bir tablo olmaz. Avans alım fiyatımız piyasa şartlarına göre. Geçen yıl hatırlarsınız fiyatlar iki defa revize edilmişti. Bu senede şartlar daha yukarıya giderse böyle bir fiyat oluşumu olabilir. Yani bunu piyasalara bakıp şimdiden bir şey söylemek erken. İnşallah yukarıya gider, bizde üreticimizi memnun edecek bir rakam oluştururuz” dedi.

“ÖDEMELERİ KISA BİR SÜREDE YAPACAĞIZ”

Ayçiçeği hasadının en yoğun günleri olduğunu belirten Kırbiç, “Ayçiçeği hasadı yarıya gelmiş durumda. Biz bundan sonra ürünümüzü alıp, mübayaa edip, üreticilerimize kısa bir sürede ödeme yapmak mükellefiyetindeyiz” dedi.

“AYÇİÇEĞİ FİYATLARI İKİ YILDA YÜZDE 100 ARTTI”

Ayçiçeği fiyatlarının iki yılda yüzde 100 artığını kaydeden Kırbiç, “İki yıl öncesine baktığımız da yüzde 100’ün üzerinde bir zam var ayçiçeğinde. Desteklemelerle ilgili zaten bizim çeşitli raporlarımız bakanlarımıza ilettiğimiz Ankara boyutunda her zaman desteğin bir miktar daha arttırılmasıyla ilgili taleplerimiz var. Çünkü bu ürün ülke ihtiyacının yaklaşık yüzde 60-70’ini yıllar itibariyle karşılamakta. Desteklerin arttırılması bizim en önemli taleplerimizden birisi. İnşallah devletimiz ve hükümetimizde bu yönde bir adım atar. Çünkü birkaç yıl önceye baktığımızda ayçiçeğinde hep ekim alanlarında bir artma söz konusu. Yani bu insanlarımızı bundan vazgeçirmemek lazım. Daha ileriye ürün miktarını arttırmak için işte desteklerle, fiyatların üreticiyi memnun eder hale gelmesiyle yani bunların telafi edileceği kanaatindeyiz” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN TRAKYA BİRLİĞİN BAŞARISIDIR”

Trakya Birliğin farklı bölgelerden ortakların oluşturduğu bir birliktelik olduğunu belirten Kırbiç, “Farklı renklere ve farklı kokulara sahip bir çiçek bahçesi gibidir. Bu birlik ve beraberliğin güzel olan tarafı da budur. Trakya Birlik ortakları, yöneticileri ile birbirine sevgi bağı ile bağlıdır. Bizim dileğimiz Trakya Birliğin yöneticisi ve idarecisi kim olursa olsun önemli olan Trakya Birlik’in başarılı olmasıdır” dedi.

“BİZİM DAVAMIZ HİZMET DAVASIDIR”

Trakya Birlik’in, birlik ve kooperatif yönetimleri açısından tecrübeli bir yapıya, idari anlamda da genel müdüründen, alım merkezindeki personele kadar donanımlı ve başarılı bir kadroya sahip olduğunu belirten Kırbiç, “Birliğin yöneticisi, delegesi ve ortağı olarak bu kurumun gelmişine, geçmişine ve geleceğine karşı hepimizin sorumlulukları vardır. Hepimiz bu sorumluluğu bilmeli, ona göre hareket etmeliyiz. Yıllardır ortağı ve yöneticisi olmaktan onur ve gurur duyduğum Trakya Birliğin ve ortaklarının menfaatlerini korumanın asli görevimiz olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadık. Bizler bu birliğin sadece yöneticileri değil, bize emanet edilen bu birliğin emanetçileriyiz. Bizim davamız şan, şöhret, makam, mevkii, koltuk ve itibar davası değil, bizim davamız hizmet davasıdır. Üreticilerimize, ortaklarımıza bol bereketli bir hasat diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.