DOLAR 32,5648 0.15%
EURO 34,8987 0.66%
ALTIN 2.430,04-0,10
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21734961,38%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borisov ve Erdoğan, telefonda görüştü

Borisov ve Erdoğan, telefonda görüştü

ABONE OL
29 Şubat 2020 15:56
Borisov ve Erdoğan, telefonda görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakanlıktan verilen bilgiye göre, Başbakan Boyko Borisov Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptı. İkili, Suriye’deki durumu ve göçmenlerin durumunu ele aldı. Görüşme sırasında şu anda Bulgaristan için doğrudan bir tehdit olmadığı açıklandı. Başbakan Borisov ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü görüşme yapma konusunda anlaştılar.

Borisov, ülkemizin Türkiye’nin göç sorununun çözümüne katkısını takdir ettiğini ve komşumuzun yıllardır yaşadığı büyük zorlukların farkında olduğunu kaydetti.

Başbakan Borisov, bu durumda ne Türkiye’nin ne de herhangi bir başka ülkenin kesinlikle yalnız bırakılmaması ve desteklenmesi gerektiğini söyledi. Başbakan, Bulgaristan ve Türkiye’nin Suriye’deki krizle başa çıkmak ve göçmen akışını ve baskısını durdurmak için birlikte çalışmaya devam edeceklerine dair inancını ifade etti. Borisov, Suriye’nin İdlib eyaletinde düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden Türk askerleri için en derin taziyelerini dile getirdi. Başbakan, Suriye’deki krizin üstesinden ancak barışçıl siyasi bir çözüm bulunarak gelinebileceğini vurguladı.

Avrupa Birliği (AB) -Türkiye Göçmen Anlaşması’nın uygulanmasının kilit önem arz ettiğini belirten Başbakan’ın ifadesine göre, AB’nin göçmen konusunda ortak görüşe sahip olması son derece önemlidir. Borisov, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’i ve AB liderlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşme konusunda bilgilendireceğini ve AB’yi krizi diplomatik yolla çözmek için ciddi bir çaba sarf etmeye çağıracağını kaydetti.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.