DOLAR 32,3716 0.03%
EURO 34,8045 -0.03%
ALTIN 2.394,22-0,10
BIST 10.257,550,48%
BITCOIN 19197032,40%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borsa yatırımcısına altın tavsiyesi

Borsa yatırımcısına altın tavsiyesi

Kuyumcu Erkan Güler, borsa yatırımcılarına yükselişin beklendiği altına yatırım tavsiyesinde bulundu.

ABONE OL
11 Aralık 2023 11:45
Borsa yatırımcısına altın tavsiyesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuyumcu Erkan Güler, borsa yatırımcılarına yükselişin beklendiği altına yatırım tavsiyesinde bulundu. Son zamanlarda Borsa’da yer alan şirketlerin hisse senetlerine yönelen vatandaşları uyaran Güler, eğitimini almadan, uzmanlaşmadan borsa yatırımcısı olunamayacağını belirtti.

Vatandaşların sosyal medya platformlarında kulaktan dolma bilgilerle borsa yatırımı yapmaması gerektiğini söyleyen Güler, altının ise daha garanti bir yatırım aracı olduğunu ve fizik karşılığı olduğunu hatırlattı.

Borsadan para kazanmak isteyenleri uyaran Kuyumcu Güler, “Artık dönemimizde herkes kısa zamanda çok para kazanma peşinde. Borsa, büyük kazançlar sağlayabileceği gibi büyük kayıplara da yol açabilir. Sosyal medyadan alınan bilgilerle, kulaktan dolma bilgilerle bu işin yürütülemeyeceği bir gerçektir. Ekonomi, borsa ve para psikolojisi gibi temel eğitim almadan büyük yatırımlardan kaçınılmalıdır. Borsa gibi başka yatırım aracında parasını kurtardığını düşünüp, ileriye dönük kafasında soru işareti olanlar altını tercih edebilirler” şeklinde seslendi.

“İSTANBUL BORSASI SADECE 2023’TE 4 MİLYON YATIRIMCI SAHİBİ OLDU”

Kurulduğu tarihten itibaren 2023 yılına kadar 4 milyon olan borsa kullanıcısının 2023 yılında iki katına çıkarak 8 milyona ulaştığında dikkat çeken Güler, “İstanbul Borsamız, kurulduğundan itibaren 2023 yılının başına kadar 4 milyon yatırımcıya sahipti. Yıl sonuna gelindiğinde, borsaya 4 milyon daha yatırımcı katılarak toplamda 8 milyon yatırımcıya ulaşıldı. Bu önemli bir artıştır ve yeni halka arzlar ile bazı şirketlerdeki kazançlar etkili olmuş olabilir. Genelde genç katılımcıların ağırlıklı olduğu belirtiliyor, ancak borsada yanlış yorumlanma riski var. Artık dönemimizde herkes kısa zamanda çok para kazanma peşinde. İnsanlara heyecan katıyor. Çabuk para kazanmak istiyorlar. Bu tür beklentilerden dolayı hisse senetlerine girip alım satım işlemleri yapıyorlar ama inanın borsa böyle bir yer değil” diye konuştu.

“EKONOMİ, BORSA VE ARA PSİKOLOJİSİ GİBİ TEMEL EĞİTİMLERİ OLMADAN VE KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE BÜYÜK YATIRIM YAPILMAMALI”

Kulakta dolma bilgilerle ve teme eğitim olmadan büyük yatırım yapılmaması uyarısında bulunan Güler, “Borsa, büyük kazançlar sağlayabileceği gibi büyük kayıplara da yol açabilir. Temel bilgi ve uzun vadeli bir yaklaşım gerektirir, tesadüfi kazançlar sürdürülebilir değildir. Sosyal medyadan alınan bilgilerle, kulaktan dolma bilgilerle bu işin yürütülemeyeceği bir gerçektir. Ekonomi, borsa ve para psikolojisi gibi temel eğitim almadan büyük yatırımlardan kaçınılmalıdır. Borsada kazanç elde etmiş olanlar, bu kazancı realize ettikten sonra altına yönelebilirler” diye konuştu.

“BAŞKA YATIRIM ARAÇLARINDAN ÇIKMAK İSTEYEN GÜVENLİ LİMAN ALTINA YÖNELMELİ”

Altında ciddi yükselişler beklediğini ve bu süreçte başka yatırım aracında parasını kurtaranların altına geçilebileceğini kaydeden Güler “Altın, bilinmezlik ve suistimal barındırmaz, uzun vadede güvenli limandır, güvenli yatırım aracıdır. Altın, enflasyon, kriz ve savaş zamanlarında değer kazanabilir. Altın, dünya ekonomisinin içinde bulunduğu durum nedeniyle önümüzdeki dönemde agresif hareketler yapabilir. Önümüzdeki süreçte altında ciddi yükselişler bekliyoruz. Borsa gibi başka yatırım aracında parasını kurtardığını düşünüp, ileriye dönük kafasında soru işareti olanlar altını tercih edebilirler. Altının sınırlı piyasada dönmesi, diğer yatırım araçlarından farkını ortaya koyar. Fiziki karşılığı olan bir yatırım aracıdır ve uluslararası piyasalarda geçerliliği vardır” diye ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.