DOLAR 32,5620 0.04%
EURO 35,0560 0.53%
ALTIN 2.428,360,23
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2091831-3,83%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bosna Hersek Parlamentosu oturumu, Sırp vekillerin boykotu nedeniyle ertelendi

Bosna Hersek Parlamentosu oturumu, Sırp vekillerin boykotu nedeniyle ertelendi

ABONE OL
27 Temmuz 2021 17:48
Bosna Hersek Parlamentosu oturumu, Sırp vekillerin boykotu nedeniyle ertelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosna Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi oturumu, Sırp siyasi partilerin temsilcilerinin boykotu nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı.

Balkan News’te yer alan habere göre; Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Entitesi temsilcilerinin toplantıya katılmadıkları yönündeki bilgi, Bizim Parti Başkanı Predrag Koyoviç tarafından bugün yapılan basın açıklamasında doğrulandı. Koyoviç, Temsilciler Meclisi’nin bir sonraki oturumunun eylülde yapılmasının planlandığını belirtti.

Bosnalı Sırp siyasi parti liderleri dün oy birliğiyle, Valentin Inzko Bosna Hersek Ceza Hukuku’nda yaptığı değişiklikleri geri almadan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı, Devlet Parlamentosu, Bakanlar Kurulu’nun çalışma ve yasama faaliyetlerinde yer almayacaklarını ilan etmişlerdi.

Soykırımları inkar edenler ile savaş suçlularını yüceltenlerin en az üç ay hapis cezasına çarptırılmalarını öngören yasal düzenleme, Bosna Hersek Resmi Gazetesi’nde yayınlanır yayınlanmaz uygulamaya konulacak.

Bosnalı Sırp lider Milorad Dodik, entite parlamentosunun bu haftanın sonuna kadar Inzko’nun kararına cevaben iki yasa geçireceğini belirtti. Yerel basın, Sırp Cumhuriyeti Entitesi’nde bu entiteyi soykırım ile bağdaştıran herkesin hapis cezasına çarptırılmasını öngören bir kanuni düzenlemenin yasalaştırılmasının planlandığını iddia ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.