DOLAR 32,5449 0.13%
EURO 34,9416 -0.19%
ALTIN 2.439,590,15
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20979180,30%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bosnalı çocuklar geleneksel Türk okçuluğuna hayran kaldı

Bosnalı çocuklar geleneksel Türk okçuluğuna hayran kaldı

ABONE OL
13 Mayıs 2022 10:52
Bosnalı çocuklar geleneksel Türk okçuluğuna hayran kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bosna Hersek farklı şehirlerinden yüzlerce ilkokul ve lise öğrencisi, yarın düzenlenecek 2. Balkan Okçuluk Turnuvası öncesi hem geleneksel okçuluk hakkında bilgi alma hem de ok atma şansı yakaladı.

BalkanNews’te yer alan habere göre; Okçular Vakfı ile Yunus Emre Enstitüsü tarafından Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) kampüsünde düzenlenen etkinliğe, “Tercihim Türkçe” Projesi kapsamında okullarında Türkçe öğrenen öğrenciler ile öğretmenleri katıldı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, başkent Saraybosna’nın yanı sıra civar şehirlerden de öğrencileri buraya getirdiklerini belirterek, çocukların etkinlik kapsamında ok atma deneyimi yaşadıklarını ve ok savaşı oynama imkan bulduklarını söyledi.

Aynı zamanda hat, ebru ve tezhip gibi klasik Türk-İslam sanatlarından örnekler de gösterdiklerini söyleyen Yaman, çocukların piknik havasında eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Okçular Vakfı Genel Müdürü Ali İhsan Öz de geçen yılki turnuvanın Kuzey Makedonya’nın Kalkandelen şehrinde düzenlendiğini anımsatarak, “Bu sene Saraybosna’ya biraz daha önce geldik. Çocuklarımızı ok, deri ve hat atölyeleriyle buluşturduk. Bir tarafta ok atmayı deneyimleye çocuklar, diğer tarafta hat ve deri atölyesi ile buluşup boyama kitaplarını boyuyor.” dedi.

Etkinliğe katılan çocuklar, özellikle ok atmaktan ve ok savaşı oyunu oynamaktan büyük keyif aldıklarını dile getirdi.

Öğrenciler, gün boyunca devam eden etkinlikte çuval yarışı ve kaşıkla yumurta taşıma gibi eğlenceli oyunlar da oynama imkanı buldu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.