DOLAR 32,4689 -0.06%
EURO 34,7325 -0.7%
ALTIN 2.434,75-0,05
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2057238-0,92%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BOTAŞ, “Önceliğimiz insan ve çevre”

BOTAŞ, “Önceliğimiz insan ve çevre”

ABONE OL
7 Aralık 2020 14:00
BOTAŞ, “Önceliğimiz insan ve çevre”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü, Saros FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) projesi çalışmalarının çevreye duyarlı ve bilimsel bir yaklaşımla yürütüldüğü bildirerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kamu kuruluşu olan BOTAŞ’ın önceliği, insan ve çevre olduğuna vurguladı.

 “ÇEVREYE DUYARLI VE BİLİMSEL YAKLAŞIMLA YÜRÜTÜLÜYOR”

BOTAŞ Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Saros FSRU Projesi ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve projenin çevreye duyarlı ve bilimsel bir yaklaşımla yürütüldüğünü ifade etti.

“BÜTÜN YASAL İZİNLER TAMAMLANARAK ÇALIŞMAYA BAŞLANILMIŞTIR”

Açıklamada, proje kapsamında Saros Körfezi’nin iç kuzey doğu konumunda Sazlıdere mevkiinde, denizde; FSRU gemilerinin bağlanabileceği iskele yapısı, römorkör, palamar ve pilot botlarının yanaşacağı mendirek, iskelenin kıyıya bağlantı noktasında yer alacak kontrol binası yapılacaktır. Karada ise; ölçüm istasyonu ve yaklaşık 17 km’lik kara boru hattı inşa edileceği belirtilerek, “Proje için toplam 68 kamu kurum ve kuruluşunun görüş, soru ve önerileri alınmış olup ÇED Olumlu Kararı ve imar planı izni dâhil bütün yasal izinler tamamlanarak çalışmalara başlanmıştır” denildi.

“GAZ TİCARETİNDE ETKİN BİR ÜLKE KONUMUNA GELECEĞİZ”

Saros FSRU Projesi ile ülkemizin doğal gaza dayalı enerji üretim ve sanayi tesislerinin yoğun olduğu, aynı zamanda konut doğal gaz tüketiminin en fazla olduğu noktalara yakın, Marmara Bölgesi’nin Trakya kesiminde, doğal gaz iletim sistemine önemli bir destek, yeni bir giriş noktası oluşturulacağına dikkat çekilen açıklamada, “Proje, Çanakkale ve İstanbul Boğazlarındaki gemi trafiğinden kaynaklanan “kısıntı/kesinti” durumlarını ortadan kaldıracaktır. Saros FSRU Projesinin yapımına ivedilikle başlanılması, ülkemizin öncelikle Balkanlar ve dünya doğal gaz ticaretinde etkin bir ülke konumuna gelerek, gaz iletimi ve ticareti merkezi olma hedefine bir adım daha yaklaşmasını sağlayacaktır” denildi.

“ÖNCELİĞİMİZ İNSAN VE ÇEVRE”

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kamu kuruluşu olan BOTAŞ’ın önceliği, insan ve çevre olduğuna vurgulanan açıklamada şöyle denildi;

“Ülkemizin enerji alanındaki bağımsızlığının temsilcisi olan Kuruluşumuz, uluslararası platformlardaki başarıları ile bölge insanına ve ülkemize hizmet etmek için çalışmalarını yasal mevzuat çerçevesinde sürdürmeye devam edecektir. Kuruluş olarak ülkemize hizmet ederken bütün faaliyetlerimizde temel ilkemiz daima çevreye duyarlı ve yüksek farkındalık ile hareket etmektir. Çevre konusundaki hassasiyetimiz ve özverili çalışmalarımız ile dünyanın en prestijli uluslararası çevre ödüllerinden olan Yeşil Dünya Ödülleri’nde, BOTAŞ 4 ayrı dalda ödüle layık görülmüştür. Kuruluşumuz, iş sağlığı ve güvenliği konularına da son derece hassas davranmaktadır. Bu bağlamda, British Safety Council tarafından verilen “Uluslararası İş Güvenliği Ödülü”nü (International Safety Awards) kazanarak sağlık ve güvenlik alanındaki çalışmalarımız uluslararası kuruluşlar tarafından da tescillenmiştir.

“ENDİŞELERİN YERSİZ OLDUĞU ANLAŞILACAKTIR”

Bu çerçevede, yürütülen bütün projelerimizde olduğu gibi, dünya enerji stratejisinde ülkemiz adına önemli bir yapı taşı oluşturan Saros FSRU Projemiz de bütün süreçleri itibarı ile çevreye duyarlı bir perspektifle, bilimsel ve teknik yaklaşımlarla yürütülmüş; gerekli bütün izinler alınmış; sosyo-ekonomik fayda, ulusal ve uluslararası mevzuat ile ilgili standartlar gözetilmiş; koruma bölgeleri, sit alanları, tabiat varlıkları, göletler, tarım alanları, diri fay hatları, sismik aktivite, orman alanları, flora-fauna analizleri, arkeolojik ve ekolojik veriler, özel geçişler, turizm alanları dikkate alınarak proje hassasiyetle yapılandırılmıştır.

Gittiği her bölgeyi mamur eden bir Kuruluş olarak, Saros FSRU Projemizle de bölgeye yapacağımız ekonomik, sosyal ve çevresel katkılarımız zamanla daha iyi anlaşılacaktır. Bugün, projeye farklı saiklerle karşı olanlar, inanıyoruz ki ilerde endişelerinin ne kadar yersiz olduğunu anlayacaklardır”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.