DOLAR 32,3830 0%
EURO 34,8163 -0.03%
ALTIN 2.397,450,04
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19093081,91%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bu yolda sana çok güveniyoruz”

“Bu yolda sana çok güveniyoruz”

ABONE OL
24 Haziran 2023 11:36
“Bu yolda sana çok güveniyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde şehirlerarası yolculuk yapacak olan otobüs kaptanları ve yolcuları emniyet kemerinin önemi konusunda Edirne otogarında bilgilendirildi.

Kurban Bayramı denetimleri kapsamında ‘Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosuyla bilgilendirilen otobüs şoförleri ve yolculara ekipler tarafından broşür, not defteri ve çocuklu ailelere boyama kitabı hediye edildi.

“OTOBÜSTE YOLCULARI TEK TEK UYARIYORUZ”

Turizm Firması otobüs kaptanı Tuncay Ayaktaş” İstanbul Seyahat’ta çalışıyorum. Zaten her kalkışta polisler yoğun oluyor. Onlar da görevini yapıyor. Uyarıyorlar. Biz de  herkesi emniyet kemeri takması konusunda uyarıyoruz. Dikkat ediyoruz özellikle tek tek kontrol ediyor muavin arkadaşımız. Şimdi zaten kazaların geneline bakıldığında emniyet kemeri gerçekten çok önemli. Otobüslerde zaten Allah göstermesin kaza yapıldığında hani ezilme büzülme olmuyor. İşte yani çarpmadan dolayı, bunda en önemli şey emniyet kemeri. Takılı olduğunda bir şey olmaz, kayıp olmaz. Her araçta önemli madde, oturduğunda ilk takılması gereken, uygulanması gereken emniyet kemeri takıyorsunuz. Emniyet kemeri hayat kurtarır” dedi.

“ÇOCUKLU ARABALARDA ÖZELLİKLE ÇOCUKLARA EMNİYET KEMERİ TAKALIM”

Otogarda yolcusunu bekleyen Semra Özkan, “Emniyet kemeri takılması konusunda muhakkak önlem alınması lazım. Özellikle çocuklu arabalarda çocuklara emniyet kemerlerini takalım. Yaz ayı boyunca çok kazalar oluyor. Bayramlarda çok kazalar oluyor. Lütfen takalım. Canımızı garantiye alalım birazcık.

“EMNİYET KEMERİ BİZİM EMNİYETİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Şehir dışına gidecek olan Trakya Üniversitesi Hemşirelik bölümü öğrencisi Çağla Tigu, “Emniyet kemeri az önce de bilgilendirme aldığımız gibi bizim kaza anlarında dışarı fırlamamızı ya da arabada sabit kalmamızı sağlayan, bizim emniyetimiz için önemli bir icat. Ben takıyorum her zaman. İstanbul’da yaşıyorum zaten, sıkça otobüse biniyorum. Genel olarak takmaya çalışıyorum.  Emniyet kemerinizi takın” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.