DOLAR 32,4187 -0.18%
EURO 34,8315 -0.19%
ALTIN 2.496,410,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20775810,64%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Buğday ekili alan küle oldu

Buğday ekili alan küle oldu

ABONE OL
29 Haziran 2022 11:54
Buğday ekili alan küle oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de buğday hasadı gece gündüz aralıksız devam ederken, merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde çıkan yangında 13 dönüm buğday ekili alan küle döndü. Yangının küle çevirdiği tarlada inceleme yapan Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, yangın riskine karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde önceki gün nedeni bilinmeyen bir sebeple ikili buğday tarlasında yangın çıktı. Yangın sonucunda tamamen yanan iki çiftçiye ait 13 dönüm buğday ekili alan ve bir çiftçiye ait 6 dekar hasadı yapılmış tarla küle döndü.

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, Değirmenyeni köyüne giderek yangının küle çevirdiği tarlalarda inceleme yaptı. Ardından üreticilerle köy kahvesinde bir araya gelen Bayazıt, çiftçilere ve muhtara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bayazıt, buğday hasadının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Gerek yangınlar nedeniyle meydana gelen ürünlerin yok olmasını önlemek, gerekse üreticilerimizin emeklerini zayi etmemek için özellikle hasat dönemindeki ürünlerin olduğu bölgede yangına sebebiyet vermemek için anızların yakılmaması, izmarit atılmaması, aşırı sıcaklar nedeniyle cam kırıkları yangın riskini artıracağından yol kenarlarına ve tarım alanlarına gelişi güzel cam şişe atılmaması, halkımızın bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olması büyük önem arz etmektedir.  Ayrıca herhangi bir yangın durumunda ilgili gerekli mercilere en kısa sürede haber verilmesi, yangının büyümesini engelleyeceğinden oluşabilecek zararı en aza indirecektir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.