Türkiye’nin önemli hububat üretim merkezlerinden Edirne’de buğday hasadına başlandı.
Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, AA muhabirine, Edirne’nin buğdayın gelişim dönemine denk gelen yağmurları yeterince aldığını, ilk biçilen yerlerde rekoltenin yüksek olduğunu söyledi.
Üretici Hakan Güven de kış ve yaz yağışlarının buğdaya iyi geldiğini, dönüm başına ortalama 700 kilogram verim alındığını ifade etti.
Buğday üreticisinin yüzünün güldüğünü belirten Güven, “Bereket versin bu sene güzel gidiyor. Allah herkese bol ve hayırlı hasat nasip etsin. Ayçiçekleri de güzel gidiyor. Geçen sene kuraklıktan dolayı ayçiçeğinden zarar etmiştik. Bu sene buğday da iyi ayçiçeğinin de iyi olacağını düşünüyoruz.” dedi.
Göksel Çakman da buğdayda geçen sene dönüm başına 500 kilogram civarında ürün aldıklarını dile getirerek, “Şu an için dönüm başına 700 kilograma kadar verim aldık. Allah bin bereket versin.” diye konuştu.

GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).