DOLAR 32,5517 0%
EURO 34,8347 -0.12%
ALTIN 2.431,170,06
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2103735-3,14%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bükreş Büyükelçisi Aramaz’ı ziyaret ettiler

Bükreş Büyükelçisi Aramaz’ı ziyaret ettiler

ABONE OL
4 Mart 2020 09:57
Bükreş Büyükelçisi Aramaz’ı ziyaret ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Romanya’daki üniversiteler ile yeni iş birlikleri hayata geçirmek, mevcut iş birliklerini artırmak, Trakya Üniversitesi’nde eğitim vermeye başlayacak Romen Dili ve Edebiyatı Bölümü için fikir alışverişi gerçekleştirmek ve bir dizi temasta bulunmak için Romanya’ya giden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz’ı makamında ziyaret etti.

Bükreş Büyükelçilik Konutu’nda gerçekleşen ziyarette, Trakya Üniversitesi heyeti; Balkanlar misyon ve vizyonu, Köstence Ovidius Üniversitesi ile ortak açılması planlanan çift diploma programları, Trakya Üniversitesi Rumen Dili ve Edebiyatı bölümünün aktif hale getirilerek öğrenci kabulüne başlaması, TİKA ile ortak gerçekleştirilmesi planlanan eğiticilerin eğitimine yönelik, ilk olarak Batı Trakya’dan gelen soydaş öğretmenlere verilen STEM eğitimlerinin Romanya’daki öğretmenlere de verilmesi ve Trakya Üniversitesi ile Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş birliğinde gerçekleştirilecek sağlık turizmi adımları hakkında bilgiler vererek, atılacak adımlarda Büyükelçiliğin desteklerini talep etti.

Toplantıda ayrıca Bükreş Üniversitesi ev sahipliğinde 6. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı ile Bükreş, Köstence ve Romanya’nın farklı noktalarında gerçekleştirilecek uluslararası nitelikli Türkiye-Romanya günleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Trakya Üniversitesi’nin Romanya özelinde ve Balkanlarda imza attığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Füsun Aramaz, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar ve Romanya vizyonunu desteklediğini ve projelerin hayata geçmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.