DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062108-0,60%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgar eylemciler yolu kapattı

Bulgar eylemciler yolu kapattı

ABONE OL
16 Nisan 2021 14:16
Bulgar eylemciler yolu kapattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan da, iktidar karşıtı göstericiler Kapıkule Gümrük Kapısı’nın çıkışında bulunan Kaptan Andreova Gümrük Kapısı’nı geliş ve gidiş yönüne kapattı. Eylem nedeniyle, Bulgaristan gümrüğüne girmek ve gümrükten çıkan yüzlerce araç bekliyor.

Bulgaristan’da Başbakan Boyko Borisov hükümetinin istifa etmesi için yaklaşık bir aydır Sofya da, devam eden protesto eylemleri Kaptan Andreova Gümrük Kapısı’nın çıkış noktasına kaydı. Bulgaristan gümrüğünün çıkışından 5 kilometre sora yolu geliş ve gidiş yönünde trafiğe kapatan eylemciler araç trafiğinin geçişine izin vermiyor.Yola çadır kuran protestocular GERB iktidarının istifa etmesini istiyor. Eylemcilerin bulunduğu noktaya çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ancak polis henüz eylemcilere müdahale etmedi.

KAPIKULE’DEN ÇIKIŞ YAPILAMIYOR

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan ve yaz tatilleri için Türkiye’ye gelen işçiler Covit-19 testlerini yaptırdıktan sonra dönüş yolunda bu kez de, Bulgar eylemcilerin engeline takıldı. Protesto nedeniyle Svilengarad yolu üzerinde yüzlerce TIR ve otomobilin bekleyişi sürüyor.

HAMZABEYLİ AÇIK

Kapıkule Gümrük Kapısı’dan sonra Bulgaristan da, otoyolun eylemciler nedeniyle kapatılması üzerine Türkiye’den çıkış yapacak araçlar Hamzabeyli Gümrük Kapısı’na yönlendirilmeyi başlandı.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Trakya otobanın da, protestocuların eylemi nedeniyle tıkanıklık yaşandığı bildirildi. Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Büyükelçilik açıklamasında, Haskova Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmede, eylemin ne kadar süreceği konusunda sağlıklı bilgi alınamadığını ifade edilerek, Kapıkule çıkışındaki eylem nedeniyle Bulgaristan’a çakış yapmak isteyenlerin Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nı kullanmaları istedi.

HABER MERKEZİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.