DOLAR 32,6508 0.01%
EURO 35,1148 0.02%
ALTIN 2.445,69-0,17
BIST 10.343,31-2,86%
BITCOIN 20645442.1603%
Edirne
33°

AÇIK

03:30

SABAHA KALAN SÜRE

Bulgar müşteriler için Kapıkule’de 2 peron ayrılacak

Bulgar müşteriler için Kapıkule’de 2 peron ayrılacak

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, Edirne Valisi Yunus Sezer’in, Bulgaristan plakalı araçlar sebebiyle Kapıkule Sınır Kapısı’nda oluşacak yoğunluk durumunda 2 peron ayrılması talebinin olumlu karşılık bulduğunu belirtti.

ABONE OL
29 Haziran 2024 11:12
Bulgar müşteriler için Kapıkule’de 2 peron ayrılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerli yabancı birçok vatandaşın uğrak yeri olan Ulus Pazarı’nda emniyet müdürlüğü tarafından tedbirlerin alındığını söyleyen Atkoşan, herhangi bir hırsızlık olayı yaşanmaması sebebiyle pazarda memnuniyet durumu olduğunu kaydetti.

“KAPIKULE’DE BULGARLARIN RAHAT GEÇİŞİ İÇİN YOĞUNLUK DURUMUNDA 2 ADET PERON AYRILACAK”

UPEK Başkanı Barış Atkoşan “Sayın Valimizden Edirne Pazarcılar Manavlar ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Şeref Hasır’ın bir randevu talebi oldu, birlikte gidecektik ama tabi ki ben buna katılamadım. Şeref Başkanımız görüştü sayın valimizle, sayın valimiz son derece olumlu baktığını, kapılarda şu anda herhangi bir yoğunluk söz konusu olmadığını, eğer kapıda böyle bir yoğunluk söz konusu olursa Bulgar plakalı araçlara 2 adet kapının mutlaka geçiş için ayrılacağını söylemiş. Sayın Valimize buradan sizin aracılığınızla çok çok teşekkür ediyoruz. Şu anda dediğimiz gibi herhangi bir olumsuzluk yok, kapılarda herhangi bir yoğunluk yok, her şey normal seyrinde”dedi.

“BULGAR MÜŞTERİSİNDE CİDDİ DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU”

Bulgar müşteri sayısında azalma yaşandığını ancak fiyatlarda herhangi bir değişim olmadığının da altını çizen Atkoşan “Bulgar müşterilerimizde oldukça ciddi bir düşüş söz konusu. Bunun sebebini de çok anlayamıyoruz. Yani son bir aydır çok ciddi anlamda pazarımızı ziyaret eden Bulgar müşteri konusunda düşüş olduğunu gözlemliyoruz. Tabii ki bunun altındaki yatan sebepleri tam olarak bilmemekle birlikte fiyat politikası, düşük fiyat politikası noktasında bizim her zaman aynı politikayı izlediğimizi söyleyebiliriz. Geçen sene 100 lira olan tişörtler hala hazırda tezgahlarımızda 100 liradan satılmakta. Geçen sene 150 lira olan pijama takımları yine 150 liradan satılmakta. Yani bu noktada ucuz fiyat politikamızdan asla ödün vermeden devam ediyoruz ama tabii ki bu Bulgar müşterilerdeki azalmanın sebebini de çözemiyoruz. Ciddi bir düşüş var Bulgar müşteri konusunda”diye vurguladı.

“HAVA SICAKLIĞININ DÜŞÜK OLMASI PAZARDA YOĞUNLUK OLUŞTURUYOR”

Hava sıcaklıklarınındaki düşüşler özellikle yerli müşterinin pazarda yoğunluk oluşturduğunu ifade eden Barış Atkoşan “Pazarımız 2-3 hafta öncesine nazaran bu hafta biraz daha yoğun, bunu da hava şartlarına bağlıyoruz. Biliyorsunuz son 2-3 hafta çok aşırı yoğun sıcak geçti, dolayısıyla aşırı yoğun sıcaklarda insanlar evinden çıkmak istemiyor. Bunu da ona bağlıyoruz, havanın bugün biraz serin olmasından kaynaklı, rahat olmasından kaynaklı, hem yerli hem de yabancı müşterilerimiz noktasında daha yoğun olduğunu gözlemliyoruz. Bu da bizim için memnuniyet verici, umarız bundan sonra da bu şekilde devam eder”şeklinde dile getirdi.

“POLİS EKİPLERİMİZ YAŞANACAK HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI PAZARDA DEVRİYEDE”

Geçtiğimiz cuma günü Ulus Pazar’ında yaşanan hırsızlık olayı sonrası Edirne İL Emniyet Müdürlüğü’nün pazar yerinede önlem aldığını açıklayan Barış Atkoşan “Geçen haftaki hırsızlık olayının haber yapılması sebebiyle basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyoruz, dile getirdiniz bunu. Bu da tabii ki yetkili makamlarca göz ardı edilmedi, bu hafta itibariyle polis ekiplerimiz pazarın içerisinde devriyelerini atıyorlar. Bu da tabii ki hırsızlık amacıyla pazara gelen şahısları ciddi anlamda caydırıyor. Bu hafta bu saat olmasına rağmen herhangi bir olumsuzluğumuz yok, umarız böyle de günü tamamlarız”diye noktaladı.

Erkan EKŞİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r