DOLAR 32,5483 0.01%
EURO 35,0446 0.46%
ALTIN 2.429,130,26
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2089506-3,86%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bulgar öğrenciler Edirne’yi keşfetti

Bulgar öğrenciler Edirne’yi keşfetti

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:14
Bulgar öğrenciler Edirne’yi keşfetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Mustafa Necati İlkokulu ve Bulgaristan’ın Valshebstvo Anaokulu’nun birlikte yürüttüğü AB destekli “Büyükannenin Sandığı-Burgaz ve Edirne’nin Gelenek Topraklarında Yolculuk” isimli proje başladı. Proje kapsamında Bulgaristan’dan gelen öğrenciler Edirne’nin kültürel mirası, gelenekleri ve görenekleri hakkında bilgi aldılar.

İnterreg-İPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programında kapsamında Bulgaristan’ın Valshebstvo Anaokulu ve Edirne Mustafa Necati İlkokulu’nun birlikte yürüttüğü “Büyükannenin Sandığı-Burgaz ve Edirne’nin Gelenek Topraklarında Yolculuk” isimli proje kapsamında Bulgar öğrenciler Edirne’ye geldi.

Bulgar öğrenciler, Edirne’nin somut ve soyut kültürel mirasını yerinde inceleme fırsatı buldu.

“PROJENİN İLK ETKİNLİĞİ BAŞARI İLE TAMAMLANDI”

Mustafa Necati İlkokulu Müdürü Burçin Ateş, proje ile yaptığı açıklamada, “Projenin ilk faaliyetlerinde her iki bölgede bulunan somut ve somut olmayan kültür mirasları incelendi ve senaryolar yazıldı. Valshebstvo anaokulu 15 öğrenci 15 veli 3 öğretmen ve okul müdürü Katia Misheva başkanlığında 14-18 Ekim 2020 tarihleri arasında Somut ve Soyut kültürel mirasımızı yerinde öğrenmek üzere Edirne’ye geldiler. Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında onları okulumuz öğrencileri ile bir araya getiremedik. Ancak misafirlerimiz 5 gün boyunca yapılan günlük gezilerle kültürümüzü öğrenme ve etkileşim kurma şansına sahip oldular. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Önder Arpacı ziyaret edilerek proje hakkında bilgi verildi. Yapılan ziyaretler ve faaliyetler sonrası projenin ilk etkinliği başarılı bir şekilde tamamlandı” dedi.

PROJENİN AMACI

Ortak kültürel mirasa dayalı olarak sürdürülebilir turizm alanında iş birliği için sınır ötesi kapasitenin güçlendirilmesi hedeflenen projede, öğrenciler bölgenin kültürel mirası, gelenekleri ve görenekleri hakkında bilgi sağlayarak sürdürülebilir turizm için değerlerini artıracak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.