DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20666060,91%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan Paşmaklı’dan Trakya Üniversitesi’ne ziyaret

Bulgaristan Paşmaklı’dan Trakya Üniversitesi’ne ziyaret

ABONE OL
23 Haziran 2023 12:56
Bulgaristan Paşmaklı’dan Trakya Üniversitesi’ne ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü eşliğinde bir dizi temasta bulunmak ve olası iş birliklerini değerlendirmek üzere Edirne’ye gelen Bulgaristan Madan Belediye Başkanı Fahri Ademov, Paşmaklı Belediye Başkanı Nikolay Melemov, Palas Belediye Başkan Yardımcısı Nedko Kulevski, Paşmaklı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rabia Köseva, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya geldi. Sağlık ve eğitim başta olmak üzere Trakya Üniversitesinin bölgeye sunabileceği proje ve çalışmaların değerlendirildiği görüşmede, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli de hazır bulundu.

Trakya Üniversitesi tanıtım filmi ve Hastane sunumu eşliğinde Trakya Üniversitesinin sunmuş olduğu imkânlar hakkında bilgiler paylaşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, komşu ve dost Bulgaristan ile ilişkileri güçlendirmek için tüm iş birliği fırsatlarını değerlendirmek istediklerini söyledi.

Görüşmede, eğitim ve sağlık ana başlıklarının yanı sıra AB projeleri ve Teknopark aracılığıyla teknoloji, ticaret ve inovasyon konusunda da birtakım iş birliği fırsatlarının olduğunu ifade eden Rektör Tabakoğlu “Bulgaristan bizim komşumuz. İki ülkeyi birbirine bağlayan Müslüman-Türk nüfusun yanı sıra tarihî ve kültürel birçok ortak noktamız var. Trakya Üniversitesi olarak bütün imkânlarımızla yanınızdayız, iş birliğine hazırız. Bulgaristan’dan eğitim için gelecek gençlerimize ve şifa arayan hastalarımıza kapımız sonuna kadar açık. Sınır Ötesi AB projeleri ve Trakya Üniversitesi Teknopark aracılığıyla elde ettiğimiz deneyimleri de sizlerle paylaşmaya hazırız.” dedi.

Ülkemizin her geçen gün güçlendiğini ve güzel bir geleceğin bizi beklediğini söyleyen Rektör Tabakoğlu “Bu güzel geleceği kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ziyarette ayrıca, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, uluslararası öğrenci alım süreçleri ve Bulgaristan’dan gelen uluslararası öğrenciler için ayrılan kontenjanlar hakkında bilgiler verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.