Bulgaristan Savunma Bakanlığı İsveç, Fransa, İsrail, Hollanda ve ABD’den uçak kiralama veya satın alma fiyat teklifleri istedi. Şimdiden İsveç ve Fransa’dan heyetlerle görüşmeler yapıldı ve fiyat teklifleri bekleniyor.
BNR Türkçe’de yer alan habere göre; Prag’daki “Avrupa Siyasi Topluluğu” forumunda konuşan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgaristan’ın kendi hava sahasının korunmasından vazgeçemeyeceğini ve sipariş edilen, ücreti ödenen F-16 savaş uçaklarının tesliminden önce başka seçeneklerin araştırıldığını söyledi.
Radev, “En iyi çözüm aranmakta. Bu konu birçok teknik parametreye, finansmana ve ilgili ülkelerin imkanlarına bağlı, çünkü şirketlerden değil, bu ülkelerin savunma bakanlıklarından ikinci el uçaklar aranıyor” dedi.
GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026GÜNCEL
04 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
04 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).