DOLAR 32,3413 0.18%
EURO 35,1171 -0.24%
ALTIN 2.240,03-0,14
BIST 8.900,172,09%
BITCOIN 2026418-7,83%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan zincir mağazalara yerli ürün satış zorunluğu getirdi

Bulgaristan zincir mağazalara yerli ürün satış zorunluğu getirdi

ABONE OL
14 Nisan 2020 23:47
Bulgaristan zincir mağazalara yerli ürün satış zorunluğu getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan hükümeti aldığı kararla zincir mağazalarını temsil eden satış mağazalarını yerel (bölgesel ) üreticilerden alınan Bulgar malı ürünler satışa arz etmek zorunda bıraktı. Söz konusu tedbir, ülke çapında 3’ten fazla ilde mağazası bulunan gıda ve gıda dışı mallar satan self servis perakende zincirlerinin bir parçası olan perakende satış mağazalarını kapsamaktadır.

Kabul edilen kararnamenin, küçük ve yerel üreticilere destek vermeyi ve geçim kaynaklarını korumayı amaçladığı kaydedildi. Tüketicilerin yerel üretime erişim hakkına sahip olmasının gerekli olduğu, hangi ürünleri tercih edeceklerine gelince bu onların kendi seçimine bağlı olduğu belirtildi.

Kararnameye göre, satış yerlerinde bölgesel ürün olarak belirlenmiş ilgili gıda ürünlerini sergilemek ve satmak için yeterli alan bulunmalıdır. Bu yerlerde Bulgar malı çiğ sütten üretilen süt ve süt ürünleri, balık ve balıkçılık ürünleri; taze et ve yumurta, bal, bölgesel üreticiler tarafından üretilen taze mevsim meyveleri ve sebzeleri satışa sunulmalıdır. Süt ürünlerinin tamamen Bulgar malı çiğ sütten üretilmesi zorunluluğu getirildi. Kabul edilen değişiklikler, satış yerlerine ürün tedarik prosedüründe bir değişiklik yapılmasını gerektirmez, tek amaç yerel (bölgesel) üretim arzını sağlamaktır.

Bölge üreticileri, ticari mekanlarının bulunduğu idari bölgede veya ona komşu bir idari bölgede faaliyet gösteren üreticiler veya üretici örgütleridir. Sofya ve Sofya ili idari bölgelerinin komşu idari bölgeleri Sofya ilinin ve Filibe ilinin sınırında bulunan idari bölgelerdir. Üreticilerin Çiftçi Destek Yasası’na göre kayıtlı olması veya Gıda Yasası’na göre kayıtlı bir ticari mekana sahip olması gerekir.

www.kircaalihaber.com

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.