DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2048028-2,35%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’da grip salgını alarmı!

Bulgaristan’da grip salgını alarmı!

Bulgaristan'da ay sonuna kadar dört yeni bölgede daha grip salgını ilan edilecek.

ABONE OL
24 Ocak 2024 12:46
Bulgaristan’da grip salgını alarmı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da ay sonuna kadar dört yeni bölgede daha grip salgını ilan edilecek.

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, Pleven’de 24 Ocak’tan itibaren, Varna, Burgaz ve Sofya bölgesinde ise 25 Ocak’tan itibaren geçici önlemlerin alınacağını duyurdu. Şu anda Smolyan, Gabrovo ve Plovdiv bölgelerinde salgına karşı önlemler yürürlükte. Halihazırda grip salgını yaşayan yedi il mevcut.

Kırcaali Haber’de yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Dr. Angel Kunçev’in beklentisi, hafta sonuna kadar ülkenin üçte birinde grip salgını yaşanacağı yönünde. Burgaz, Yambol, Pazarcık, Pernik ve Sofya bölgesi ilçelerinde de salgın öncesi hastalık oranlarının bulunduğunu açıkladı. Okula devamsızlık yüzdesinin çok daha yüksek olması nedeniyle Varna’dan gelen öğrenciler için grip tatilinin düşünüldüğünü duyurdu.

“Yönetmeliğe göre, öğrencilerin% 30’unun yokluğu durumunda önlemler alındığı bildirilmişti” dedi, ancak vakaların arttığı görülürse beklemeye gerek olmadığını da sözlerine ekledi.

Kunçev’e göre başkentteki hastalık düzeyi halen artmakta ancak hala salgın değerlerinden uzak.

Sağlık Bakanlığı, grip salgınının ilan edilmesi durumunda sağlıklı hamile kadınların ve çocukların planlı muayenelerini, önleyici muayeneler ve zorunlu aşılar askıya alınır. Kreşlerde, anaokullarında ve okullarda sıkı bir günlük filtre uygulanır. Hastane bakımına yönelik tıbbi tesislere ve çocuklara ve yetişkinlere yönelik sosyal kurumlara ziyaretler yasaktır.

Belirli bir bölgede grip salgınının gelişimine bağlı olarak, geçici anti-salgın önlemleri desteklenebilir ve bunların etki süresi uzatılabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.