DOLAR 32,3900 -0.29%
EURO 34,7774 -0.11%
ALTIN 2.404,61-0,73
BIST 10.193,331,47%
BITCOIN 18712041,13%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bulgaristan’da İçişleri Bakan Yardımcısı görevden alındı

Bulgaristan’da İçişleri Bakan Yardımcısı görevden alındı

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, İçişleri Bakan Yardımcısı Stoyan Temelakiev’in görevden alındığını söyledi.

ABONE OL
18 Kasım 2023 11:37
Bulgaristan’da İçişleri Bakan Yardımcısı görevden alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, İçişleri Bakan Yardımcısı Stoyan Temelakiev’in görevden alındığını söyledi. Denkov, “Futbol sevinci yerine çirkin şiddet sahnelerine tanık olduk. Esas olarak düşüşe yol açan Bulgar Futbol Birliği – BFS’nin yönetimi nedeniyle. İçişleri Bakanlığı’nın hataları var” sözlerini kullandı.

BNR Türkçe’de yer alan habere göre; Başbakan, durumla ilgili yetersiz değerlendirme yaptığı için İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov’un istifasını Başbakan Yardımcısı Maria Gabriel ile görüşeceğini duyurdu. Stoyanov’un istifası, iktidardaki koalisyonun “Prodaljavame Promyanata – Demokratik Bulgaristan” (PP-DB) eş başkanı Kiril Petkov tarafından da talep edildi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi DPS Parlamento Grubu Başkanı Delyan Peevski, buna itiraz etti ve yerel seçimler sırasında İçişleri Bakanına PP-DB lehine çalışması yönünde baskı yapıldığını açıkladı. BTA’nın haberine göre, GERB lideri Boyko Borisov, Gençlik ve Spor Bakanı Dimitır İliev ile BFS Başkanı Borislav Mihailov’un istifasını talep etti.

Başsavcı Vekili Borislav Sarafov, “kara piyango” da dahil olmak üzere mali suçlarla ilgili medyalarda yer alan haberler nedeniyle Savcılığa BFS yönetimini soruşturma talimatı verdi

Başbakan, Parlamentonun çalışmasının engellenmesine ilişkin,basın toplantısı sonunda, onu hiç kimsenin iradesi dışında şeyler yapmaya zorlayamayacağını ifade ederek “Son dönemde sürekli bir arada olan GERB ve DPS’nin, gördüğümüz gibi, hükümeti devirmeye her türlü hakkı var. Bırakın yapsınlar!” sözlerini kullandı.

Düzenlenen basın toplantısında, Sofya Polis Müdürü’nün, 16 Kasım akşamı Sofya’da taraftarların protestosu sırasında kolluk kuvvetlerinin yetkisini aşıp aşmadığını belirlemek için acilen bir iç soruşturma başlattığını açıklyana İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, “Polisin yeterli yanıtı, daha ciddi hasarların ve hatta kayıpların yaşanmasını önledi” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.