Bulgaristan’da hükümet yeni kabine seçilinceye kadar sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirmeye devam edecek.
BNR Türkçe’de yer alan habere göre, Başbakan Nikolay Denkov “Prodaljavame Promyanata- Demokratik Bulgaristan” tarafından meclise sunulan istifasının tartışıldığı Meclis toplantısında konuşurken buna güvence verdi ve Mariye Gabriel ile beraber yönetim programını devam etme hazırlılığını ifade etti.
Denkov, hükümete destek sağlayan Mariya Gariel’e ve milletvekillere teşekkür etti ve anlaşmanın anahtar önem taşıyan ve parlamento grupları arasında meclisin yetkisinde olan düzenleyici devlet kurumlarının yönetici adaylarının seçimi için ön uzlaşı mekanizmasının kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.
Nikolay Denkov: “Sizinle beraber bu önemli adımı atmalıyız, vatandaşların ve iş sektörünün yararına çalıştığımızı göstermeliyiz. Reformlar yolunu sonuna kadar yürümeliyiz. Dokuz ay önce izlediğimiz rotayı tamamlamalıyız” dedi ve bağımsız hakim ve savcılar için siyasi cesaret gerektiğinin altını çizdi.
GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
11 Nisan 2025GÜNCEL
11 Nisan 2025