DOLAR 39,5851 -0.32%
EURO 45,6681 -0.99%
ALTIN 4.322,051,03
BIST 9.311,88-2,19%
BITCOIN 4129374-0.22066%
Edirne
24°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Bulgartransgaz’tan Avrupa’ya doğalgaz arzı yeniden başladı

Bulgartransgaz’tan Avrupa’ya doğalgaz arzı yeniden başladı

ABONE OL
3 Kasım 2021 13:43
Bulgartransgaz’tan Avrupa’ya doğalgaz arzı yeniden başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın doğal gaz iletim ve depolama sistemi operatörü “Bulgartransgaz” tarafından yapılan açıklamada “Sırbistan, Macaristan ve Romanya’ya doğalgaz iletimi gece yarısından itibaren yeniden başladı” ifadesi yer alıyor.

BNR Türkçe’de yer alan habere göre; 1 Kasım’da meydana gelen boru hattındaki kaza nedeniyle doğalgaz sevkiyatı askıya alındı. Varna’nın Vetrino köyü yakınlarındaki hasarlı doğalgaz boru hattındaki onarımın sona ermesinden sonra ayrıca Romanya’ya doğalgaz arzı artırıldı.

Rusya’nın Sofya Büyükelçiliği, “Gazprom” şirketinin Bulgaristan hükümetinin talebi üzerine doğalgaz arzını daha uygun fiyatlar olmak üzere artırdığı haberini doğruladı.

Haberde de belirtildiği gibi, Kasım ayında Bulgaristan için doğalgaz fiyatı MWh başına 46,55 avroya düşürken bu da Avrupa için ortalama fiyatın yaklaşık yarısıdır.

Rus şirketi “Gazprom”, AB’deki Bulgar tüketicilere ve müşterilere karşı tüm yükümlülüklerini kusursuz bir şekilde yerine getirdiğini vurguluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r