DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20891541,97%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BULTİŞ heyeti ETSO’yu ziyaret etti

BULTİŞ heyeti ETSO’yu ziyaret etti

Bulgar-Türk İş İnsanları Derneği (BULTİŞ) Başkanı Donka Koleva, Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri, Türk-Bulgar iş birliğini güçlendirmek ve iş insanlarını bir araya getirmek adına Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret etti.

ABONE OL
9 Şubat 2024 17:45
BULTİŞ heyeti ETSO’yu ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgar-Türk İş İnsanları Derneği (BULTİŞ) Başkanı Donka Koleva, Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri, Türk-Bulgar iş birliğini güçlendirmek ve iş insanlarını bir araya getirmek adına Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.

BULTİŞ heyetini, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Bulut, Sayman Üye Mustafa Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. ETSO hizmet binasında gerçekleşen buluşmada, inşaat ve inşaat malzemeleri, lojistik, sigortacılık, endüstriyel mutfak ekipmanları imalatı ve catering gibi sektörlerdeki Bulgar-Türk iş insanları bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildiği belirtildi.

Aynı sektörde faaliyet gösteren Türk-Bulgar iş insanları gerçekleştirdikleri görüşmelerde, sektörel yatırımlar ve olası projeleri konusunda istişare ederken, mevcut ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı olarak yatırım ve iş birliği potansiyelinin harekete geçirilmesi adına olası ticari iş birliği fırsatlarını değerlendirildiği de ifade edildi.

“BAŞARILI İŞ BİRLİKLERİ YÜRÜTMEYİ AMAÇLIYORUZ”

BULTİŞ Yönetimi tarafından kendilerine oldukça sayfalı ve kapsamlı bir iade-i ziyaret gerçekleştirildiğini kaydeden Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz görüşmeler hem Türk hem Bulgar iş insanlarımız için oldukça önemli bir fırsat zemini oluşturdu. BULTİŞ ile İlimizde hizmet veren iş insanlarımıza Balkanlar’ın yolunu açmaya çalıştık. Derneği ilk ziyaret eden biz olmuştuk. Onlar da bize oldukça faydalı ve kapsamlı bir iade-i ziyaret gerçekleştirdiler. BULTİŞ ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedeflediğimiz birçok şey var. Kültürlerarası sosyo-ekonomik yapıyı güçlendirmeyi, iş insanlarımızın katkılarıyla ihracatımızın önünü açmayı, ülkelerimizin ticaret hacmini büyütmeyi ve sanayi alanında başarılı iş birlikleri yürütmeyi amaçlıyoruz. Bulgar-Türk İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Donka Koleva başta olmak üzere tüm BULTİŞ Yönetim Kurulu ve dernek üyelerine nazik ve iş birlikçi ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. Bu buluşma iş insanlarımız için gerçekleştirdiğimiz önemli bir etkinlik oldu. Oda olarak misyonumuzu yerine getirmek için gayretle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.