DOLAR 32,3787 0.18%
EURO 35,0555 -0.16%
ALTIN 2.324,980,25
BIST 9.099,460,21%
BITCOIN 2272623-0,59%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Burun akıntısına sprey ve yumuşak mendil

Burun akıntısına sprey ve yumuşak mendil

ABONE OL
3 Şubat 2020 10:06
Burun akıntısına sprey ve yumuşak mendil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hava değişkenliği yaşanan Edirne’de burun akıntısı ve tıkanmasına karşı, Eczacı Şükrü Ciravoğlu, vatandaşlara hekim teşhisinden sonra burun spreyi ve yumuşak mendil önerisinde bulundu.

Gündüz 18-19 derece, akşamları 3 dereceye düşen hava sıcaklıkları sebebi ile vatandaşlar yaşadıkları burun akıntısı ve tıkanıkları sebebi ile sıkıntı yaşarken, burun akıntısında kullanılan sert kağıt mendilinde burun tahrişine yol açması ayrı bir soruna sebebiyet veriyor.

“BURUN AKINTISI İÇİN BURUN SPREYLERİ YAZILIYOR”

Burun akıntılarında ilk hekime gidilip sonra burun spreyi kullanılması gerektiğini belirten Eczacı Şükrü Ciravoğlu, “Burun akıntısı ve burunda oluşan tahrişleri direk olarak önleyecek bir şey yok. Burun akıntısı alerjik olabileceği gibi soğuk algınlığına bağlı da olabiliyor. Tedavi edilerek öncelikle sebebini bulmak gerekiyor mutlaka hekime çıkılıp teşhisi konduktan sonra o sebebe yönelik tedavinin yapılması gerekiyor. Burun akmasını durdurmak için burun spreyleri, burun damlaları yazılıyor. Gene belirtmekte fayda var burun spreylerini de 5 günden fazla kullanılmaması gerekiyor. Alışkanlık yapıp burun spreyini kullanmadan açılmaması gibi bir durum oluşuyor. 5 gün kullanıp ara verdikten sonra tekrar kullanılabilir. Sadece bir defaya mahsus demek değil ama insanlarımızın dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

“BURUN AKINTISINDA, TAHRİŞ OLMAMASI İÇİN YUMUŞAK MENDİL”

Sık sık kağıt mendil kullananların burunlarında oluşan tahriş için yumuşak kağıt mendil ve bez mendil öneren Ciravoğlu, “Burnun kağıt mendil yada yumuşak malzemelerle silinmesi gerekiyor. Uygun olmayan bir malzeme ile burnumuzu silmeye kalktığımızda tahrişi arttırıyor. Bez mendiller de kullanılabilir tabi ki ama kağıt mendilin azda olsa bir maliyeti var. Ama sağlık bakımından şu avantajı da var. Kullanıp atıyorsunuz tekrar dan bulaşma söz konusu olmuyor. Bez mendillerde sık sık mendili değiştirmek gerekiyor. Tekrardan bulaşıp aynı etkenle temas etme söz konusu. Sonuçta gördükleri işlemler aynı yumuşak olması önemli olan” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.