DOLAR 32,3647 -0.37%
EURO 34,7215 -0.27%
ALTIN 2.391,01-1,30
BIST 10.153,531,07%
BITCOIN 18830640,67%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Büyükelçi Angılı, Kosova İslam Birliği Merkezi’ni ziyaret etti

Büyükelçi Angılı, Kosova İslam Birliği Merkezi’ni ziyaret etti

ABONE OL
9 Eylül 2023 13:42
Büyükelçi Angılı, Kosova İslam Birliği Merkezi’ni ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı, Kosova İslam Birliği Merkezi’ni ziyaret ederek, Kosova Müftüsü Naim Tërnava ile bir araya geldi.

Müftü Tërnava, Büyükelçi Angılı’ya, Kosova İslam Birliği  kurumunun çalışmaları ve karşılaştığı zorlukları yanı sıra Müftülüğün, Diyanet İşleri Başkanlığı,  Vakıflar Müdürlüğü, TİKA, Yunus Emre  Kültür Merkezi gibi Türk devlet kurum ve kuruluşları ile olan iyi işbirliği hakkında bilgi verdi.

Kosovaport’ta yer alan habere göre; Müftü Tërnava, bu işbirliği sayesinde ülkede eğitim, kültür ve İslam dini mirası alanında çok sayıda projenin hayata geçirildiğini vurgulayarak, Türk devletine şükranlarını dile getirdi.

Büyükelçi Angılı ise Müftü Tërnava’ya misafirperverliği ve Türk devlet kurum ile kuruluşlarıyla mükemmel işbirliği için teşekkür ederek, bu işbirliğinin Allah’ın izniyle gelecekte de devam edeceğini vurguladı.

Büyükelçi Angılı, Müftü Tërnava,  ile birlikte Priştine’deki “Alauddin” Medresesi’nde yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Törende Türkiye Diyanet Vakfı’nın bağışı sayesinde tüm öğrencilere çanta ve okul malzemeleri dağıtıldı.

Bu ziyarette Büyükelçi Angılı’ya bu ziyaretinde  Büyükelçilik Diyanet İşleri Müşaviri  Bünyamin Albayrak eşlik etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.