DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20772451,53%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükelçi Sekizkök’ten Şumnu’ya ilk resmi ziyaret

Büyükelçi Sekizkök’ten Şumnu’ya ilk resmi ziyaret

ABONE OL
15 Eylül 2021 15:00
Büyükelçi Sekizkök’ten Şumnu’ya ilk resmi ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şumnu Valisi Valentin Aleksandrov, Şumnu’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ile görüşme gerçekleştirdi. Kendisine Şumnu ziyaretinde T. C. Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel’in de aralarında bulunduğu on kişilik bir heyet eşlik etti. Yapılan toplantıda Vali yardımcıları Albena Babeva-Slaneva ve Saşo Evlogiev de hazır bulundular.

Kırcaali Haber’de yer alan habere göre; Bölgenin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi özelliklerini ve zengin kültürel ve tarihi mirasını sunan Vali Aleksandrov, “En büyük Türk yatırımcılardan bazıları Şumen ilinde faaliyette bulunuyor, bu da ekonomi alanındaki temasların geliştiğinin bir göstergesidir” diye kaydetti. Vali, yapılan toplantıda Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ikili işbirliğinin geliştirilmesini ve özellikle Şumnu bölgesi ile ilişkileri tartışma imkanı verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sıcak karşılama için teşekkür eden Büyükelçi, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin ve özellikle Şumnu bölgesi ile ilişkilerin önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Sekizkök, “Burası, Türk yatırımcıların ilgi duyduğu ve faaliyetleriyle başkalarını da burada faaliyette bulunmaya teşvik ettiği bir ildir” dedi.

Vali Aleksandrov ve Büyükelçi, komşuluk ilişkilerinde elde edilen başarıların artırılması gerektiğine inandıklarını ifade ederek, bölgedeki yatırımcıların artması ve ikili temasların geliştirilmesi için gerekli desteği sağlayacaklarına söz verdiler.

Toplantıda eğitim ve kültür alanındaki kazanımlar da değerlendirildi ve iki taraf, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin iyi komşuluk ilişkileri ilkesi doğrultusunda devam edeceğine duydukları güveni vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.