DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20791441,51%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Caddelere kısıtlama geldi

Caddelere kısıtlama geldi

ABONE OL
2 Nisan 2020 18:55
Caddelere kısıtlama geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ‘evde kal’ çağrılarına rağmen halkın yoğun olarak kullandığı kent merkezindeki caddelerin kullanılmasına kısıtlama getirdi. Kurul ayrıca, Taksilere durak bazlı ve yüzde 50 kapasite ile dönüşümlü çalışması ile pazar yerlerine getirilmiş olan 0-15 yaş çocuklar için olan sınırlamanın, bakkal ve marketlerde de uygulanması yönünde karar aldı.

Edirne İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Yusuf Güler başkanlığında Halk Sağlığı Müdürlüğünün Dr. Gülden Yörüten Toplantı Salonu’nda toplanarak Edirne’deki koronavirüs tedbirlerini ele aldı.

HALKIN YOĞUN KULLANDIĞI CADDELERE KISITLAMA

Kurul, Edirne kent merkezinde bulunan halkın yoğun olarak kullandığı Saraçlar Caddesi ve Çilingirler Çarşısı giriş ve çıkışlarına emniyet tarafından bariyer konularak hem emniyet ekiplerinin hem de Belediye Başkanlığına bağlı zabıtalar vasıtasıyla kullanımının sınırlandırılması yönünde karar alırken, caddeler üzerinde yoğunluk durumuna göre günün belirli saatlerinde geçici süre ile bazı işyeri ve mağazaların kapalı tutulması hususunda belediyenin yetkili kılınması yönünde karar aldı.

0-15 YAŞ KISITLAMASI BAKKAL VE MARKETLERDE DE UYGULALACAK

Pazar yerlerine getirilmiş olan 0-15 yaş çocuklar için olan sınırlamanın, bakkal ve marketlerde de uygulanması yönünde karar alan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, şehir giriş ve çıkışlarında vücut ısısı ölçümlerinin devam etmesine, taksilere durak bazlı ve yüzde 50 kapasite ile dönüşümlü çalışması için düzenleme getirdi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ayrıca, yehirlerden şehirlere gelenleri için şehir girişlerinde kontrol amacıyla kolluk kuvvetleri noktasında COVİD19 ile ilgili kontrol edilip, 14 gün süre ile gözlem altında bulunması ve kurallara uyulması konusunda kişilere bilgilendirme yapılmasına karar verdi.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.