DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055358-0,96%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çağlayan’dan sert tepki

Çağlayan’dan sert tepki

Kentte bir Taksi Durağının Başkanlığını yapan Erdal Çağlayan, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ve Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik’in siyasi tavır sergilemelerinin taksici camiasına yanlış geldiğini söyledi. Taksi camiasının hiçbir zaman belediye meclisinde temsil edilmediğini savunan Çağlayan, “Ali Şahin Başkan’ın konuşmalarından bir alıntı yapayım. Ali Şahin, ‘ya siyahız ya da beyazız, gri olamayız’ dedi. Ben de diyorum ki Ali Başkan, sen gök kuşağı gibi rengarenksin” ifadelerini kullandı.

ABONE OL
9 Şubat 2024 18:53
Çağlayan’dan sert tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentte bir Taksi Durağının Başkanlığını yapan Erdal Çağlayan yaptığı açıklamada, CHP’nin Edirne Belediye Başkan adayını belirle sürecinde aday adaylarından Filiz Gencan Akın’a açık destek veren Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ve ETUS Başkanı Hakan Giyik’i sert bir dille eleştirdi.

“ODA BAŞKANINDAN BEKLENİLEN TARAFSIZ DURUŞ OLMALIYDI, KENDİSİNİ DE UYARDIK”

Şahin ve Giyik’in düzenlediği basın açıklamasını hatırlatan Çağlayan, “Ben burada özellikle Ali Şahin’in duruş ve tutumuna sitem ettim, eleştiride bulundum. Edirne’deki en büyük meslek odasının başkanı siyasi tavır sergilemesi bana ve camiadaki herkese yanlış geldi. Bizim oda başkanından beklediğimiz, tarafsız bir duruş sergilemesi. Çünkü, oda başkanı bizi resmi kurumlarda temsil eden, saygınlığı olması gereken ve saygınlığı olan bir kurumdur. Buna yakışan hareketlerde davranması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan dolayı yaptığının yanlış olduğunu gördük ve kendisini de uyardık” dedi.

“TAKSİ CAMİASI HİÇBİR ZAMAN BELEDİYE MECLİSİNDE TEMSİL EDİLMEDİ”

Belediye meclisinde taksici esnafının hiçbir zaman temsilcisi olmadığını savunan Çağlayan, “Bu çalışma sürecinde özellikle şunu belirtmek istiyorum. Bizim Belediye Başkanımız Recep Gürkan 10 yıldan beri esnafla ilgili doğru adımlar atmıştır, doğru çalışmalar yapmıştır. Eksikler vardır. Ben bu eksikliklerde oda yönetiminin kendisini yanlış yönlendirdiği kanaatindeyim. Bizi yıllarca belediye meclisinde temsil eden bir meclis üyemiz olmadı. Bu bizim camianın da eksikliğidir. Camiaya da en çok kırgın olanların başında ben varım. Baktığınız zaman bizimle alakalı kanunları belediye alır. 2005 senesinde yürürlüğe giren belediye kanunundan beri, ciddi bir topluluk belediye meclisinde hiçbir zaman temsil edilmemiştir. Burada siyasilerin eksikliği vardır. Çünkü karar alınırken masada kimse yoktu. Şoförler Odası Başkanı bizi temsilen bu trafik komisyon toplantılara katılır, oy kullanma hakkı yoktur. Hiçbir zaman temsil edilmedik” dedi.

“ALİ BAŞKAN SEN GÖKKUŞAĞI GİBİ RENGARENKSİN”

Ali Şahin’in konuşmasından alıntı yapan Çağlayan, “Ali Şahin Başkan’ın konuşmalarından bir alıntı yapayım. Ali Şahin, ‘ya siyahız ya da beyazız, gri olamayız’ dedi. Ben de diyorum ki Ali Başkan, sen gök kuşağı gibi rengarenksin. Diyorsun ki meclis üyeliği için böyle bir yol izleyeceğiz. Neden o zaman 5 sene önceki belediye seçimlerinde böyle bir yol izlemediniz? Niye taksici camiasını bir araya toplayıp, siyasi partilerle görüştürmediniz? Şimdi basın açıklamasında böyle bir şey söylüyorsunuz. Samimi değilsiniz sayın Ali Başkan. Bu esnaf yıllarca yöneticilerin aldığı yanlış kararlar nedeniyle taksici camiası çok sıkıntı yaşadı” diye ifade etti

“BİZ YÖNETİCİLERİN HATA YAPMASINI İSTEMİYORUZ, KİMSE SESİNİ ÇIKARMIYOR”

Edirne’de taksici sorununa yönelik kimsenin açıklama yapmamasından rahatsız olduğunu dile getiren Çağlayan, “Şu an bizim Edirne’de ki taksi sayımız Türkiye’deki bütün illerle kıyaslansa kişi başına düşen en fazla taksi sayısının olduğu İl Edirne’dir. 365 kişiye bir taksi düşer. Bu İstanbul’da 800-850, İzmir’de bin 250 kişiyedir, Ankara’da 650 kişiyedir. Bu taksi sayısının fazlalığından dolayı bu esnaf yıllarca sıkıntı yaşadı. Bu sıkıntı yaşamasını sebebi geçmişte yöneticilerin yaptığı hatalardan kaynaklıydı. Biz yöneticilerin hata yapmamasını istiyoruz. Hata yapmaması için de eleştirilerde bulunmak bizim boynumuzun borcu. Mesleğimize saygıdan kaynaklı. Fakat hiç kimse camiadan kalkıp açıklama yapmıyor. Oturdukları yerde herkes bir şeyler söylüyor. Sıkıntılarını kimse dile getirmiyor. Ben mesleğime saygıdan bundan rahatsız oluyorum. Maalesef camia sesini çıkarmıyor” şeklinde konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.