DOLAR 32,3104 -0.1%
EURO 34,7959 -0.06%
ALTIN 2.412,010,79
BIST 10.223,60-0,52%
BITCOIN 20851201,20%
Edirne
18°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çakma gazeteci

Çakma gazeteci

ABONE OL
30 Mart 2023 15:49
Çakma gazeteci
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, ‘danışman’ sıfatını kullanan Ediz Ün’ün belediyenin hizmet alımı yoluyla açtığı ihale ile işe başlatıldığı ortaya çıktı. Sözde danışmanın ihalenin teknik şartnamesine göre 5 yıl ulusal gazetecilik ve 5 yıl görsel medya deneyiminin olduğu ortaya çıktı.

Edirne Belediye Başkanlığı basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 19 Aralık 2013 tarihinde 2014 yılında genel hizmetler sınıfında işçi olarak 31 Aralık 2014 tarihine kadar çalıştırılmak üzere ihale açtı. Yapılan ihalede çalışacak personelin nitelikleri de detaylı olarak belirlendi. İhalenin Teknik Şartnamesine göre genel hizmetler için alınacak bir kişilik işçi kadrosunda görev alacaklar için en az lise dengi okul mezunu olmak, en az 5 yıl yerel ve ulusal gazetecilik tecrübesi olmak, en az beş yıl görsel medya televizyon deneyimi şartı getirildi.

MEĞER GAZETECİYMİŞ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın seçimi kazanıp göreve başlamasından sonra bu genel hizmet sınıfındaki bu işçi kadrosuna Ediz Ün atandı. Ancak Teknik Şartnamede, ‘5 yıl gazetecilik ve 5 yıl görsel medya deneyimi’ şartının nasıl ‘kılıfına’ uydurulduğu sorusu gündeme geldi. Başkan Gürkan’ın milletvekilliği döneminde TBMM tarafından milletvekillerine tanınan, ‘yardımcı personel’ kadrosunda çalışan Ediz Ün’ün 5 yıl süre ile hangi basın kuruluşunda çalıştığı öğrenilemedi.

NASIL BELGE BULUNDU

Hizmet Alım İhalesindeki 5 yıl gazetecilik şartını aşmak için işe başlatılırken dosyaya 5 yıl gazetecilik deneyimi ile ilgili nasıl bir belge sunulduğu öğrenilemedi. Edirne’de gazetecilik çalışması konusunda hiçbir meslek örgütü ve meslektaşımızın bilgisi bulunmuyor.

HANGİ ARADA GAZETECİLİK YAPTI

Tekirdağ Ziraat Fakültesi’ndeki eğitimi tamamladıktan sonra bir süre bir ilaç şirketinden satış temsilcisi ve tarım ürünleri pazarlamasında çalıştı. Ardından Havsa ilçesinde şarap üretim tesislerinde görev yaptı. CHP İl Başkanlığı döneminde Nejat Gencan’la birlikte siyaset yaptı. Bu dönemde Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri olan Recep Gürkan’ın siyasete atılacağı yönündeki kulislerdeki konuşmalara aktif olarak katılıp ağır eleştiriler getirdiği dillendirildi. Ancak milletvekilli seçimlerinden sonra ön seçimden zaferle çıkan Recep Gürkan’ın milletvekili seçilmesinden sonra ‘yardımcı personel’ kadrosu ile TBMM’de çalıştı. Gürkan’ın milletvekilliği sonrasında da belediye başkanı olmasının ardından gazetecilik tecrübesi gereken kadroya atandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.