DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20843651,66%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Camilerde bayram temizliği

Camilerde bayram temizliği

ABONE OL
21 Haziran 2023 13:59
Camilerde bayram temizliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Edirne merkezde bulunan camilerde bayram temizliğine başladı. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmeleri için yürütülen çalışmalar kapsamında, halılar yerinde özel bir teknikle yıkandı, kurulandı.

Osmanlı İmparatorluğuna 92 yıl başkentlik yapan, 5 farklı medeniye ev sahipliği yapan Edirne, inanç turizminin her yıl artarak devam ettiği illerden biri. Zengin tarihi ve kültürel değerleri ile farklı dini inançlara ev sahipliği yapan Edirne yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hem Edirne’de ikamet eden vatandaşlara hem de Kurban Bayramı’nda Edirne’yi ziyaret edecek olan misafirlerine hazırlanıyor. Bu kapsamda vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmeleri için camilerde bayram temizliğine başlandı.

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında camiler köşe bucak temizlendi, pırıl pırıl bir hale getirildi. Halılar ise özel bir teknikle yıkandı. Şebeke suyunun arıtıldığı ve 90 derece sıcaklığa getirilerek, yıkanan halılar, özel dezenfektanlar ile dezenfekte edildi.

Barındırdığı kültürel ve tarihi mirasla adeta bir açık hava müzesi olan Edirne’de inanç turizmin de yoğun bir şekilde yaşandığı belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Cami başta olmak üzere kentteki cami ve dini yapıların da ziyaretçi akınına uğradığını söyledi. Yaklaşan Kurban Bayramı’nda da Edirne’ye çevre il ve ilçelerden çok sayıda ziyaretçi beklediklerini belirten Gürkan, “Bu noktada özellikle ibadethanelerde bayram temizliğine başladık. Vatandaşlarımızın daha temiz ve sağlıklı bir ortamda ibadet edebilmesi için ekiplerimiz hummalı bir çalışma başladı. Tüm vatandaşlarımıza şimdiden sevdikleriyle, huzur içinde geçirebilecekleri bir bayram diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.