DOLAR 32,5880 0.3%
EURO 35,0214 0.12%
ALTIN 2.456,900,87
BIST 9.773,310,58%
BITCOIN 20943800,36%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Can dostlarımız aç kalmayacak

Can dostlarımız aç kalmayacak

ABONE OL
31 Aralık 2020 11:00
Can dostlarımız aç kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü tarafından, koronavirüs sebebiyle yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında, sokak hayvanlarının aç kalmaması için hayvan dernekleri ve gönüllü vatandaşlara 2,5 ton mama verildi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, insanları olduğu kadar özellikle sokak hayvanlarını da olumsuz yönde etkiliyor. Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı zamanlar iş yerleri de kapalı olduğunda hayvanlar yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bu noktada ise hayvanlarla ilgili dernekler, gönüllüler ve yetkili kurumlar önemli bir rol oynuyor.  Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü de sokak hayvanlarının aç kalmaması için duyarlılık gösterdi. Yılbaşında 3 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı için kurum tarafından tüm il ve ilçelerde sokak hayvanlarına dağıtılmak üzere ilgili hayvan dernekleri yetkililerine ve gönüllülere 2 buçuk ton mama verildi.

Edirne DKMP Şube Müdürü Kerim Yapça, yaptığı açıklamada sokak hayvanlarının beslenmesinde Edirne Valisi Ekrem Canalp’in büyük katkıları olduğunu vugulayarak; “Sayın Valimiz Ekrem Canalp’in sokak hayvanlarının desteklenmesi adına çok büyük katkıları oldu, kendisine teşekkür ediyoruz. 3 günlük sokağa çıkma yasağında hayvanlarımızın aç kalmaması için böyle bir etkinlik yapma fikrinden dolayı kendisine çok teşekkür ederim. Hayvanseverler de bu konuda bize yardımcı oluyorlar. Etkinliği il merkezi ve tüm ilçelere yaydık. Derneklerimiz, hayvan sever gönüllülerle iş birliği yaparak sokak hayvanlarını besleyecekler. Bunu hem destekliyor hem de takibini yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

22 Dost Eli Derneği’nden Mehmet Esvet Kütük de “Salgın tedbirleri nedeniyle kafe ve restoranlar kapalı olduğu için atık yemek bulmakta zorlanıyorduk. Bizim bütçelerimiz de tüm il ve ilçeleri beslemeye yetmiyor doğal olarak. Valilik mama dağıttı, kendilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.