DOLAR 32,3877 -0.11%
EURO 34,5965 -0.63%
ALTIN 2.386,39-1,99
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1940478-5,41%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çanakkale Destanı’nın 108. yılı

Çanakkale Destanı’nın 108. yılı

ABONE OL
18 Mart 2023 11:13
Çanakkale Destanı’nın 108. yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünde kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

ASKER HASTANESİNDE TÖREN

Edirne’de bugün Valilik tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlenecek. Asker Hastanesi Şehitliğinde gerçekleştirilecek çelenk sunma programı saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Ardından saat 11.00’de de Halk Eğitim Merkezi’nde de Emel Özgür Subaşıay Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programı gerçekleştirilecek.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’nci Yıl Dönümü nedeniyle Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Borsa Meclis Başkanı Ferudun Çatalçekiç, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin mesaj yayımladı.

GÜRKAN, “ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ, GEÇİLMEZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Çanakkale Savaşı, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bizi bir araya getiren ve tüm dünyaya insanlık dersi veren direniş destanıydı. Çanakkale Ruhu hiç ölmedi bu topraklarda. Bizler, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan söz konusu olduğunda kanımızın son damlasına kadar her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Çanakkale geçilmedi, geçilmez! 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi;

“Tarih, böyle bir zafer yazmadı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nde Mehmetçik, dev donanmasıyla Gelibolu’ya hücum eden itilaf devletlerine karşı koydu. Bir tarafta medeniyetin tek dişi kalmış canavarı, devasa bir donanma. Karşısında iman dolu göğüsler… Nusret Mayın Gemisi, Seyit Onbaşı, 57. Alay… Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” emri, vatan sevgisinin en donanımlı ordular ve silahlarla yok edilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etti. Yenilmez denilen donanmalara karşı konularak ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü, tüm milletlerin hafızasına kazındı. Çanakkale Savaşı Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle bizi bir araya getiren ve tüm dünyaya insanlık dersi veren direniş destanıydı. Çanakkale Ruhu hiç ölmedi bu topraklarda. Bizler, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan söz konusu olduğunda kanımızın son damlasına kadar her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Çanakkale geçilmedi, geçilmez! 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum”

ÖZTÜRK VE ÇATALÇEKİÇ, “KAHRAMANLIK DESTANI”

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Meclis Başkanı Ferudun Çatalçekiç yayınladıkları ortak mesajda, “Bugün, tarihin eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan, Çanakkale Zaferi’nin 108. yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Çanakkale Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı 18 Mart, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Şehitleri Anma Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir. Bu vesile ile, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyoruz. Aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun!”

KAHRAMAN, “ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN HABERCİSİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, “Çanakkale Savaşı, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan tüm Anadolu’ya bir güneş gibi doğarak yayılan Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin habercisi olmuştur” dedi.

Kahraman, “Çanakkale Zaferi, Türkiye tarihinin olduğu kadar dünya tarihinin de dönüm noktalarından birini teşkil etmiştir. O siperlerin büyük komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Çanakkale’de koyun koyuna yatan farklı milletlerden pek çok askere “artık onlar bizim evlatlarımızdır” diyerek sahip çıkması Çanakkale’de bir milletin dünyaya kafa tutmasının ötesinde bir insanlık savaşı verildiğini göstermiştir. 18 Mart 1915’te Çanakkale zaferini kazandıran ruhla, Türk Milletinin gücü, vatanseverliği, fedakarlığı ve özgürlüğe olan sarsılmaz inancı bir kez daha teyit edilmiştir. Her yıl Çanakkale Zaferi ile birlikte Şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı günde vatanı ve milleti için tereddüt etmeden canını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

TEKİN, “BİR MİLLETİN ASIL GÜCÜ TANKI, TOPU, TÜFEĞİ DEĞİL; İNANÇLI VE İMANLI EVLATLARIDIR”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, adı tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı münasebetiyle yayınladığı mesajında, “Bundan 108 yıl önce, sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale’ye gelenler, milletimizin iman gücü ve kardeşliği karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır. Çanakkale, milletimizin hangi şart olursa olsun esaret ve dayatmaya asla boyun eğmeyeceğinin ispatıdır” dedi.

Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil İnançlı ve imanlı evlatları olduğunun altını çizen Av. Tekin, “bunun en somut örneğinin Çanakkale zaferidir. Çünkü binlerce genç gönüllü olarak cepheye koşmuş Din için, Vatan için, Namus için, Bağımsızlık için şehit düşmüştür. Bildiği gibi o yıl birçok lise mezun verememiştir! Bu millet özgür ve bağımsız bir ülke konusundaki kararlılığını Çanakkale’de 250 bin şehidin kanıyla ortaya koymuştur. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yılını kutluyor, bu vatanı canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.