DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20677491,09%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çanakkale Destanı’nın 109. yılı

Çanakkale Destanı’nın 109. yılı

ABONE OL
18 Mart 2024 10:22
Çanakkale Destanı’nın 109. yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

109 yıl önce bugün, kahraman Türk askeri Çanakkale’de tarihin en büyük destanlarından birini yazdı. Yedi düvele “Çanakkale Geçilmez” dedi. Tarihe altın harflerle yazılan büyük zaferin 109’uncu yılında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz…

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ucu yıl dönümü nedeniyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Borsa Meclis Başkanı Ferudun Çatalçekiç, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin mesaj yayımladı.

GÜRKAN, “İNANÇ, AZİM VE YİĞİTLİKLE ÖRÜLMÜŞ BÜYÜK BİR DESTAN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, Türk milletinin yenilmezliğini, cesaretini ve azmini tüm dünyaya bir kez daha kanıtladığı gündür. Bu özel günde, şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

“Çanakkale Zaferi, sadece bir askeri zafer değil, aynı zamanda inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş büyük bir destandır. Türk milleti, vatanı, bayrağı ve özgürlüğü uğruna gösterdiği kararlılık ve fedakârlık, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, Türk milleti, Çanakkale’de verilen mücadelede büyük bir kararlılık ve cesaretle vatan topraklarını korumuştur. O, milletimize önderlik ederek, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde ilham vermiş ve tarihin akışını değiştirmiştir. Çanakkale ruhu, Türk askerlerinin, ölümü göze alarak şehadete koşmasıdır. O ruh, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatan sevgisini en yüce değer” sözünde ve Çanakkale’de verilen büyük mücadeledeki kahramanlıklarda görülmüştür. Çanakkale, Nusret Mayın Gemisi’nin destansı başarısı, Mehmet Çavuş’un cesareti, Nezahat Onbaşı’nın fedakârlığı ve 57. Alay’ın inanç dolu direnişi ile yazılmıştır. Bugün, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıkları, fedakârlıkları sayesinde Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, Türk milletinin yenilmezliğini, cesaretini ve azmini tüm dünyaya bir kez daha kanıtladığı gündür. Bu özel günde, şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Geçit vermedik, vermeyeceğiz!”

ÖZTÜRK VE ÇATALÇEKİÇ, “TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILDI”

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Meclis Başkanı Ferudun Çatalçekiç yayınladıkları ortak mesajda, “Bugün, tarihin eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan, Çanakkale Zaferi’nin 109. yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız.Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.Çanakkale Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı 18 Mart, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Şehitleri Anma Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir. Bu vesile ile, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyoruz. Aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad olsun!” ifadelerini kullandılar.

TEKİN, “ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ, GEÇİLMEYECEK”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin de Çanakkale Zaferi’nin, adı tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu kaydeden Av. Tekin, “Çanakkale zaferi, milletimizin hangi şartlarda olursa olsun esaret ve dayatmaya asla boyun eğmeyeceğinin bir delilidir” dedi.

Çanakkale zaferinde, Anadolu’nun yanı sıra, Tebrizli, Halepli, Şamlı, Silistreli, Bağdatlı Kudüslü… yüzlerce şehidin verildiğini hatırlatan Saadet Partisi İl Başkanı Av. Sinan Tekin; “Tarih sadece anmak için değil anlamak ve ders çıkarmak için vardır. Çanakkale Zaferi’nden alınması gereken en önemli ders birlik ve beraberliğimizdir. Bundan 109 yıl önce Çanakkale’de ortaya konan kardeşlik iklimini, bütün coğrafyaya yayacak şekilde yeniden inşa etmek zorundayız. Çanakkale geçilmedi, Allah’ın izniyle geçilmeyecek! Çünkü biz bir ve beraber olursak aşamayacağımız hiçbir engel, bozamayacağımız hiçbir oyun yoktur” vurgusunu yaptı.

Av. Tekin, “250 bin şehit verdiğimiz ama sonunda zafere ulaştığımız bu savaşta şehit olan tüm kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun” ifadesini kullandı.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.