DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30523161.34501%
Edirne
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Çanakkale Gelibolu’da alevlerle mücadele sürüyor: 2 köy tahliye ediliyor

Çanakkale Gelibolu’da alevlerle mücadele sürüyor: 2 köy tahliye ediliyor

Çanakkale Valisi Ömer Toraman: "Gelibolu Karainebeyli köyü tedbiren tahliye edilmektedir"

ABONE OL
16 Ağustos 2025 19:30
Çanakkale Gelibolu’da alevlerle mücadele sürüyor: 2 köy tahliye ediliyor
User - Çanakkale Gelibolu’da alevlerle mücadele sürüyor: 2 köy tahliye ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇANAKKALE (AA) – Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İlçeye bağlı Tayfur köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Dumanların yükselmesi üzerine Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı hava ve kara ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Çanakkale Valiliğinin Next Sosyal’deki hesabından yapılan açıklamada, Gelibolu’nun Tayfur ve Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda saat 16.28’de başlayan orman yangınına 12 uçak, 12 helikopter ile havadan, 94 arazöz, 3 dozer, 6 itfaiye aracı ve toplam 560 personel ile karadan müdahale edildiği belirtildi.

Açıklamada, ekiplerin yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını havadan ve karadan aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, “Eceabat’ın Yolağzı köyü tedbiren tahliye edilmektedir. Şiddetli rüzgara rağmen yangına havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale edilmektedir.” ifadesine yer verdi.

Vali Toraman, açıklamasında Gelibolu’ya bağlı Karainebeyli köyünün de tedbiren tahliye edildiğini kaydetti.

Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) da yangınla mücadeleye destek verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP