DOLAR 32,5678 0.06%
EURO 34,9900 0.43%
ALTIN 2.428,360,23
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2091976-3,82%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Canlı cerrahi eşliğinde eğitim yaptılar

Canlı cerrahi eşliğinde eğitim yaptılar

ABONE OL
9 Mart 2023 10:37
Canlı cerrahi eşliğinde eğitim yaptılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi (TÜ) Hastanesi’nde, canlı cerrahi eşliğinde üroloji hekimlerine yönelik yenilikçi uygulamalar içeren eğitimler düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı’nın Doç. Dr. Hakan Akdere öncülüğünde planladığı “Canlı Cerrahiler Eşliğinde Prostat Enükleasyon Kursu” üroloji hekimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Murat Arslan ve Prof. Dr. Lütfi Tunç tarafından canlı cerrahi eşliğinde gerçekleşen Prostat Enükleasyon Kursu’na, Trakya bölgesinden üroloji alanında uzman 20 hekim katıldı.

İyi huylu prostat büyümesinde özellikle büyük prostatlarda kabul gören Holmium Lazer Prostat Enükleasyonu (HoLEP) tedavisi hakkında bilgi ve örnek olgu sunumlarının gerçekleştiği eğitimler, alanında uzman ve deneyimli hekimler tarafından canlı cerrahi uygulamaları eşliğinde tamamlandı.

Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Murat Arslan ve Prof. Dr. Lütfi Tunç tarafından HoLEP yöntemi ile yapılan 3 farklı Prostat Enükleasyonu, kursiyer doktorlar tarafından eğitim odasında canlı bağlantı ile takip edildi. Operasyonda kullanılan ve bir video monitörüne bağlı olarak çalışan bir kamera yardımıyla canlı görseller ile uygulamalı eğitim verildi.

Teorik ve uygulamalı eğitimin verildiği kursta ameliyat sırasında kursiyer hekimlerden gelen sorular da sesli bağlantı ile yanıtlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.