DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20679801,36%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çapraz Trakya projesi tanıtıldı

Çapraz Trakya projesi tanıtıldı

ABONE OL
23 Eylül 2021 11:43
Çapraz Trakya projesi tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği projesi kapsamında ‘Çapraz Trakya Bağlantısı’ isimli proje Selimiye Meydanı’ndaki Fatih Sultan Mehmet heykeli önünde gerçekleşti. Tanıtımda çeşitli danslar ve müzik dinletileri gerçekleştirilirken, kenti gezmeye gelen Güney Koreli Profesör Jason Lee’nin çalan 9/8 ritimlere eşlik etmesi izleyenlerin beğenisini topladı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Bulgaristan Bölgesel İşbirliği ve Kalkınma İttifakı Derneği ortalığında yürütülen ‘Çapraz Trakya Bağlantısı’ isimli projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Tahir Demirel, “Bulgaristan Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği projesi kapsamında projemizin yürütmesineyiz. Çapraz Trakya isimli projemiz. Selimiye ve Edirne’de Üç Şerefeli Camiinin tanıtım etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Projemiz kampında Prof. Dr. Emel Gönençgüler ile Edirne’de 88 noktayı turizme tanıtmak için araştırıldı, analiz edildi ve şu anda onların tanıtımı gerçekleştiriliyor. Bunlardan 4 tanesini öne çıkarttık. Edirne Merkezden 2 adet, üç Şerefeli Camii ve Selimiye Camii’ydi. Keşan’da Hasekzade Ahmetpaşa Camii ve Enez Kalemiz. Bunlar aynı zamanda 3D çekimleri de yapıldı ve akıllı bir harita oluşturularak coğrafi bilgi sistemi o haritaya işlendi. Bir aplikasyon oluşturuldu. Bu aplikasyon telefonlara indirilerek bu 88 noktaya, İngilizce Türkçe ve Bulgarca olarak bilgilerine ulaşabilecekler. Çapraz Trakya Bağlantısı. Google’dan yazıldığında Android telefonlar için uygulamaları var. Bunları bularak telefonlarına indirebilirler” dedi.

“EDİRNE BİR BÜTÜNDÜR”

Edirne’yi en iyi ve sürdürülebilir şekilde tanıtmaya devam edeceklerini kaydeden Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Gönençgüler, “Edirne bir marka ama yeni bir proje yeni bir faaliyetle yeniden markalanması için uğraşıyoruz. Her ne kadar Keşan Ticaret Sanayi Odası’nın düzenlediği, organize ettiği ve yürüttüğü bir proje olsa da Edirne bir bütündür. Bir bütün olarak ele alıyoruz. Selimiye Camii bizim için herkes için çok önemli. Üçşerefeli Cami, Keşan’daki Hersekzade Ahmetpaşa Camii ve Enez Kalesi yeni restorasyonuyla. Edirne’yi sürdürülebilir bir şekilde tanıtmaya devam ediyoruz” dedi.

Açıklamaların ardından halk oyunları ekipleri gösterilini sundu. Kenti Bioteknoloji ve genetik doktoru Güldan Vapur ile birlikte gezmek için gelen Jeju National University Güney Koreli Prof. Dr. Jason Lee çalan 9/8’lik ritimlere eşlik etmesi izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

“ÜRÜNLERİMİZİ TANITMAK”

Öte yandan etkinlik sonrası kadınların el emeklerini sergiledikleri stant konusunda açıklamada bulunan Edirne Emek Evi Sorumlusu Ümran Zahra, “Trakya Üniversitesi turizm bölümünün etkinliğine katıldık. Etkinlikteki amacımız ürünlerimizi sergileyip tanıtmaktır. Burada özellikle Edirne’nin tarihi ürünü sabun yapımını göstererek sabunla ilgili bilgi vermek amacımız. Hedefimiz bunu tüm Türkiye’ye duyurmak. Amacımız satış değil kadınlarımızın ürettiği ürünleri sergilemek ve tanıtmak” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.