DOLAR 47,1858 0.04%
EURO 53,9689 -0.03%
ALTIN 6.096,610,06
BIST 14.069,780,63%
BITCOIN 3027084-0.41119%
Edirne
30°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Casper liderine diplomatik kaçış

Casper liderine diplomatik kaçış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde işyerlerinin kurşunlanması ve haraç alınması olaylarının faili Casperler Organize Suç Örgütü yöneticilerinden ‘Emmi’ kod adlı Mehmet Kurtoğlu’nun Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğuna ait diplomatik plakalı araçla yurtdışına kaçırılmasıyla ilgili operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

ABONE OL
12 Şubat 2026 15:16
Casper liderine diplomatik kaçış
User - Casper liderine diplomatik kaçış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde işyerlerinin kurşunlanması ve haraç alınması olaylarının faili Casperler Organize Suç Örgütü yöneticilerinden ‘Emmi’ kod adlı Mehmet Kurtoğlu’nun Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğuna ait diplomatik plakalı araçla yurtdışına kaçırılmasıyla ilgili operasyonda 6 şüpheli yakalandı.

KKTC’de birçok iş yerinin kurşunlanması olaylarının faili olarak uluslararası düzeyde aranan Casperler Suç Örgütü yöneticilerinden ‘Emmi’ kod adlı Mehmet Kurtoğlu Romanya’da yakalandı. Roman makamları tarafından Bulgaristan’a gönderilen ve Bulgar polisi tarafından Kapıkule’den Türkiye’ye deport edilen Kurtoğlu 10 Ocak günü gözaltına alındı. Çete yöneticisi yapılan sorgusunda yurtdışına kaçırılmasına yönelik detayları polise itiraf etti.

KAÇAK ROTASINI ANLATTI

Casper Çetesi’nin yöneticisi ifadesinde, İstanbul’dan korsan taksi ile Edirne’ye getirildiğini, ardından bir gece apart otelde konaklatıldığını anlattı. Ertesi gün apart otelden alınarak Edirne Küçük Sanayi Sitesi’nde oto yıkama dükkanına götürüldüğünü ve daha sonra getirilen üç kişi işe birlikte Vietnam İstanbul Başkonsolosluğu’na ait diplomatik bir aracın bagajına bindirilerek Bulgaristan’a oradan da Romanya’ya geçtiğini itiraf etti.

OPERASYON BAŞLATILDI

‘Emmi’ kod adlı Casper Çetesi yöneticisinin ifadesinden sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı. İfadelerde geçen örgüt yöneticisinin kaldığı apart otel ve sanayi sitesindeki araç yıkama istasyonuna ait güvenlik kamera görüntülerine ulaşıldı. Yapılan incelemede kaçakların bindiği aracın plakasının Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na ait olduğu tespit edildi. Aracın 23 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında birçok kez Kapıkule üzerinden Bulgaristan’a, Pazarkule Gümrük Kapısı’ndan Yunanistan’a çıkış yaptığı belirlendi.

Edirne Polisi kaçakların İstanbul’dan Edirne’ye getiren korsan taksici, Edirne’de saklanmasına ve kaçmasına yardım edenleri tespit etti. VİP kaçakçılıkla ilgili olarak şüpheliler A.Ç., B.B.Ç., F.O., M.G., C.Ö. ve A.Y.F. yakalayarak gözaltına aldı. Zanlılar polisteki sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında soruşturmayı yürüten Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi. Şüpheliler savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Lütfü KARAKAŞ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP