DOLAR 32,5798 0.1%
EURO 34,9282 0.23%
ALTIN 2.425,560,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086015-3,47%
Edirne
21°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çataklı, Bulgaristan heyeti ile görüştü

Çataklı, Bulgaristan heyeti ile görüştü

ABONE OL
3 Eylül 2022 12:01
Çataklı, Bulgaristan heyeti ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Bulgaristan heyeti ile yapılacak toplantıya katılmak üzere Edirne’ye geldi. Vali H. Kürşat Kırbıyık tarafından karşılanan İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ilk olarak Edirne Valiliğini ziyaret etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı daha valilik toplantı salonunda Bulgaristan ile sınırı olan Edirne ve Kırklareli sınır bölgelerinde yaşanan Düzensiz Göç Koordinasyon toplantısına katıldı.  İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Başkanlığında yapılan toplantıya Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Kırklareli Valisi Birol Ekici 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü, Düzensiz Göçmen İzleme Daire Başkanı Ahmet Küçükikiz ve ilgili daire ve kurum müdürleri katıldı.

Bakan Yardımcısı Çataklı, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve Kırklareli Valisi Birol Ekici toplantının ardından restorasyon çalışmaları devam eden Selimiye camisinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.

Cuma namazının Hasan Sezai Dergâhı Camisinde Kılan Bakan Yardımcısı Çataklı, ardından Dar-ül Hadis camisini ziyaret etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı daha sonra Kapıkule sınır kapısına geçerek Bulgaristan heyeti ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Bulgaristan heyetine Sınırlar ve Göçten Sorumlu Bakan Yardımcısı Emil Ganchev Başkanlık ettiği ve  Uluslararası  İşbirliğinden Sorumlu İçişleri Bakan yardımcısı Monika Dimitrova ve diğer ilgili yetkililer katılırken,  İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Başkanlığındaki Türk heyetinde ise Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü, Düzensiz Göçmen İzleme Daire Başkanı Ahmet Küçükikiz ve diğer ilgili daire ve kurum müdürleri yer aldı.

Toplantıda iki ülke sınırlarında yaşanan düzensiz göçmen olayları, Göçmen kaçakçılığı ile mücadele ve iş birliği, Gümrük işlemleri, iki ülke arasındaki sınır kapılarında yaşanan sıkıntılar ele alındı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.