DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2047722-2,23%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çeker uyardı: “Emlak dolandırıcılarına dikkat!

Çeker uyardı: “Emlak dolandırıcılarına dikkat!

ABONE OL
5 Ekim 2023 10:45
Çeker uyardı: “Emlak dolandırıcılarına dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, son zamanlarda öğrencilerin ve memurların atamaları ile birlikte kiralık piyasasının hareketlendiğini belirterek, bu dönemde merdivenaltı emlakçıların çoğaldığını ve vatandaşları dolandırdığını söyledi.

Etrafta emlakçıyım diye dolaşan kişilere değil, emlakçılık belgesi ve emlak ofisi olan kişilere itimat edilmesini isteyen Çeker, bu tür kişilere kapora verilmemesine, verildiği takdirde makbuz almaları gerektiğinin altını çizdi

“DOLANDIRICI MERDİVENALTI EMLAKÇILAR PİYASAYA ÇIKTI”

Çeker, son zamanlarda kendisine çok sayıda şikayet geldiğini belirterek, “Son zamanlarda öğrencilerin üniversite için Edirne’ye gelmesi ve  memurların atamalar başlayınca kiralık piyasası da hareketlenmeye başladı. Biz merdivenaltı emlakçı deriz, ayakçı emlakçı deriz. Bunlar eline çanta alıp da ben emlakçıyım diyenler. Kiralık yer tutacaksa, sözleşme yapacaksa, mutlaka bir emlak ofisine gidip sözleşmesini onlarla yapsınlar. Biz yaptığımız kira kontratlarında kiracı da yazar, kirayı verenler de yazar, biz emlakçı olarak da biz de imzalarız onları. Böyle olursa yarın öbür gün bir şikayet söz konusu olduğunda işte muhatap olacağın kişiyi görebiliyorsun” dedi.

“EMLAK OFİSİNE GİDİN, BU TÜR KİŞİLERE KAPORA VERMEYİN”

Çeker, bu tür dolandırıcılıklara karşı vatandaşları uyararak, şunları kaydetti: “Kiralama işlemi yapacak vatandaşlar mutlaka bir emlak ofisine gitsin. Ofisi olan, emlakçılık belgesi olan emlakçılarla işlem yapsınlar. Bu tür kişilere kapora vermesinler. Bizim dernek olarak bütün üyelerimizde pay akçesi dediğimiz, kapora aldığımızda, imzaladığımız, teslim aldığımıza dair bizim makbuzlarımız vardır. Vatandaşlar kaporayı verdiği zaman o makbuzları da alsınlar. Almadan da kaporayı vermesinler. Vatandaşlar da bu konuda kesinlikle etrafta dolaşan, ofisi olmayan, emlakçılık belgesi olmayanlara itimat etmesin. Kalkıp bu tür kişilere kapora vermesinler” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.