Edirne’de vatandaşlar şehir şebekesinden akan çamurlu su ile şaşkına döndü. Sosyal medya hesaplarından çektikleri video ve fotoğrafları paylaşan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Edirne Belediyesi ise sudaki bulanıklığın kente içme suyu sağlayan Kayalı Barajı’ndan kaynaklandığını belirterek, bunun yoğun yağışlar dolayısıyla olduğunu, suda meydana gelen bulanıklığın tesis şartlarında tespit edilerek giderildiğini açıkladı.
Edirneli vatandaşlar şehir şebekesinden akan çamurlu su ile adeta şok yaşadı. Duruma tepki gösteren Edirneliler, sosyal medya hesaplarından çektikleri fotoğraf ve videolarla çeşmelerden akan görüntünün Avrupa şehri olarak lanse edilen Edirne’ye yakışmadığını yazarak, belediyeye tepki gösterdiler.
BELEDİYEDEN BULANIK SU AÇIKLAMASI
Edirne Belediyesi, sudaki bulanıklık nedeniyle sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, “Bölgemizde yaşanan yoğun yağışlar sebebiyle Edirne Merkez içme suyu ihtiyacını karşıladığımız Kayalı Barajından temin edilen suda bulanıklık artışı meydana gelmiştir. Ham suda meydana gelen bu bulanıklık tesis şartlarında tespit edilerek giderilmiş olup, bilgilerinize arz eder” denildi.
Belediyenin sosyal medya hesabından yaptığı bu açıklamanın altına ise onlarca kullanıcı tepkisini dile getirdi.
Haber Merkezi
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).