DOLAR 32,4675 -0.07%
EURO 34,7362 -0.7%
ALTIN 2.435,21-0,03
BIST 9.894,641,83%
BITCOIN 20793560,92%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çevir kazı yanmasın

Çevir kazı yanmasın

ABONE OL
30 Eylül 2022 12:12
Çevir kazı yanmasın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt şehrin göbeğinde SİT alanında sahibi olduğu binaya ‘tamirat ruhsatı’ ile gönlünce inşaat yaptığı ortaya çıkınca bu kez esaslı onarım için ruhsat başvurusunda bulundu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un bir süre önce Paçarız ailesinden satın aldığı Saraçlar Caddesi’ndeki binaya boya, badana, sıva tamiri ruhsatı ile esaslı onarım yaptığı tespit edilince yasal sorumluluktan kurtulmak için Edirne Belediye Başkanlığı’na ilk başta yapması gereken ‘tadilat ruhsatı’ için başvurdu. Edirne Belediye Başkanlığı Zıpkınkurt’un tadilat ruhsatı ile ilgili incelemesini tamamladıktan sonra incelenmek üzere Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Bölge Koruma Kurulu’na gönderecek.

KURUL BİLGİ İSTEDİ

Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Bölge Koruma Kurulu tamir ruhsatı ile esaslı tamirat üzerine yaptığı tespitlerle ilgili olarak Edirne Belediye Başkanlığı’na yazı yazarak bilgi istedi. Edirne Belediye Başkanlığı’nın kurulun tespitinden sonra izinsiz inşaat çalışması yapan Zıpkınkurt hakkında ne gibi yasal işlem yaptığı konusunda kurulu bilgilendirecek.

Bilindiği gibi Zıpkunkurt kamuoyunun yakından tanığı bir gıda firmasına kiraya verdiği işyeri ile ilgili tamirat ruhsatı ile esaslı bir tadilat yaptığı ortaya çıkmıştı. Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Bölge Koruma Kurulu’nun izni olmadan yapılan inşaatla ilgili yasal süreç devam ediyor.

YAPTIĞI YANINA KAR MI KALACAK?

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt şehrin göbeğinde ruhsatsız olarak yaptığı inşaatla ilgili olarak Edirne Belediye Başkanlığı’nın ne gibi işlem yaptığı kamuoyu tarafından da merakla bekleniyor. 3194 Sayılı İmar Kanunu’na göre tutanak tutup savcılığı suç duyurusunda bulunup bulunmadığı, kaçak bölümlerle ilgili olarak ilgili yasa hükümlerine göre ceza kesilip kesilmediği de bilinmiyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.