DOLAR 32,5816 0.28%
EURO 34,9980 0.06%
ALTIN 2.462,211,08
BIST 9.892,521,81%
BITCOIN 21040421,28%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çevreye yayılan zift temizlendi

Çevreye yayılan zift temizlendi

ABONE OL
16 Nisan 2022 11:15
Çevreye yayılan zift temizlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Engin Öztürk, Hasanağa köyü yakınında bulunan asfalt şantiyesindeki ziftin depolandığı havuz duvarının yıkılması sonucu çevreye yayılan ziftin temizlendiğini söyledi. Öztürk, ayrıca başlatılan idari sürecin devam ettiğini ve arazide firma yetkililerince rehabilitasyon çalışması yapılacağını bildirdi.

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Engin Öztürk, ziftin yayıldığı alanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Öztürk, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü zift malzemenin depolandığı tesisin depolama yapıldığı havuzun batı yönündeki perde duvarının çökmesiyle birlikte zift malzemenin yakındaki araziye yayıldığını hatırlattı.

Yaşanan olayın ilk anından itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatları ve Edirne Valisi Ekrem Canalp’in koordinasyonunda ziftti temizleme çalışmalarına başlanıldığını belirterek, şunları söyledi;

“Hadisenin ilk anından itibaren Edirne Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü ekiplerimiz, Bakanlığımızın Çevre Denetim Dairesi Başkanımız, Su ve Toprak Dairesi Başkanımız, AFAD, Jandarma Çevre Timi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü ekiplerimiz alana ivedilikle intikal etmiştir. Sayın Bakanımızın talimatları, Sayın Valimizin koordinasyonunda alanda hızlı ve etkin bir reaksiyon gösterilerek alandan zift malzemenin kaldırılma çalışmaları başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda asfalt malzemenin, zift malzemenin asfalt yolda kullanılan hızlı bir şekilde de sertleşen bir malzeme olmasından dolayı yayıldığı ilk andan itibaren sertleşmeye başlamıştır. Dolayısıyla kısa ve dar bir alanda yayılım göstermiştir. Bu alana bakacak olursak yaklaşık 5,5 dönümlük bir ekili alana sirayet ettiği görülmüştür. Bugün itibariyle alandan, araziden ve dereden malzeme kaldırıldı. Firma yetkilileri tarafından da arazinin rehabilitasyon çalışmaları yapılacaktır” dedi.

Öztürk, ayrıca, başlatılan idari sürecin devam ettiğini, ziftten alınan ve TÜBİTAK’a gönderilen numunenin sonuçlarının henüz gelmediğini belirtti.

OLAY NEYDİ

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Çarşamba günü merkeze bağılı Hasanağa köyü yakınlarındaki asfalt şantiyesindeki ziftin depolandığı duvarın yıkılması sonucu çevredeki tarım arazilerinin bir bölümü ziftle kaplanmıştı. Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından firmanın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu olmadan faaliyet yürüttüğü tespit edilmiş ve firmanın faaliyetleri durdurulmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.