DOLAR 32,6026 0.39%
EURO 34,8035 0.19%
ALTIN 2.497,600,55
BIST 9.441,71-0,87%
BITCOIN 21163606,78%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP 97’nci yılını kutluyor

CHP 97’nci yılını kutluyor

ABONE OL
10 Eylül 2020 10:36
CHP 97’nci yılını kutluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi, 97’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

CHP’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü nedeniyle Edirne İl Başkanlığı tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen partililer saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudu.

Ardından CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

CHP İl Başkanı Pekcanlı burada yaptığı konuşmada, partilerinin 97’inci yılını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

“PARTİMİZ, ÇAĞDAŞ VE AYDINLIK TÜRKİYE’NİN TEMELLERİNİ ATMIŞTIR”

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir” sözüne değinen İl Başkanı Pekcanlı, “9 Eylül 1923 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan partimiz Çağdaş ve aydınlık Türkiye’nin temellerini atmıştır. Partimiz, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele etmiştir ve mücadele etmeye de devam edecektir” dedi.

“ÜLKEMİZİN HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA CUMHURİYET HALK PARTİSİNE İHTİYACI VAR”

CHP’nin çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusu olduğunu belirten Pekcanlı, şunları söyledi;

“Şehit haberleri yüreğimize bir kor gibi düşerken suçsuz insanlar hapishanelerdeyken, tacize uğrayan evlatlarımız, çocuk gelinlerimiz içimizi acıtırken adalet arayan ama adaleti bulamayan insanlarımız varken ülkemizde huzur barış adalet var diyemeyiz. Bu nedenle ülkemizin her zamankinden daha fazla Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı vardır. Eşit haklara sahip insanların yaşadığı Bir Türkiye’nin garantisidir Cumhuriyet Halk Partisi.  Her 9 Eylül bizim için yeni bir başlangıçtır. Her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığımız devam edecektir. Ülkemizin aydınlığa çıkması için toplumun çıkarları için örgütlerimizle mücadelemiz devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımı sunuyor, Bir neferi olmaktan onur duyduğum, partimizin 97. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Başkan Pekcanlı’nın konuşmasının ardından düzenlenen çelenk programı sona erdi.

Törene, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Merkez İlçe Başkanı Burak Güngörmedi, Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ve çok sayıda partili katıldı.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.