DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30523161.34501%
Edirne
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

CHP Atatürk için mevlit okutup lokma ikramında bulundu

CHP Atatürk için mevlit okutup lokma ikramında bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Örgütü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yılı anısına Eski Camii’de öğle namazı sonrası mevlit okuttu ve vatandaşlara lokma ikram etti.

ABONE OL
10 Kasım 2025 15:40
CHP Atatürk için mevlit okutup lokma ikramında bulundu
User - CHP Atatürk için mevlit okutup lokma ikramında bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Örgütü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yılı anısına Eski Camii’de öğle namazı sonrası mevlit okuttu ve vatandaşlara lokma ikram etti. Etkinliğe, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Volkan Akgüngör ve CHP’li üyeler katıldı.

Filiz Gencan - CHP Atatürk için mevlit okutup lokma ikramında bulundu

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan

“ATATÜRK BİZLER İÇİN İFADE EDİLMESİ GÜÇ, ÇOK BÜYÜK BİR DEĞER”

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, “Bugün 10 Kasım, Atamızın aramızdan ayrılışının 87. yıl dönümü. Biz de sabah törenlerimizle başladık. Bugün Edirne Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü burada bir mevlit okutuyor. Biz de hemen burada vatandaşlarımıza lokma dağıtıyoruz. Anma törenlerimiz kapsamında şunu gururla ifade etmeliyim: Bir haftadan beri tarihi binamızda Atatürk odamızı çocuklar ziyaret ediyor. Orada hem Atamızın odasını inceliyorlar hem de bize çok kıymetli notlar bırakıyorlar. Ben çocukların Atatürk’e olan sevgisinin her geçen gün artarak devam ettiğini görmekten büyük gurur duyuyorum. Nitekim gençlerimiz her geçen gün artan sevgileri ve ilgileriyle Atamızın izinde, Atamızın ışığında yürümeye devam ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkıyorlar. Atatürk bizler için ifade edilmesi çok güç ve çok büyük bir değer. Sadece Türkiye için değil, dünya için de önemli bir isim. Her ne kadar fiziken aramızdan ayrılmış olsa da fikirleri ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşatılacaktır. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin devamıyla ilgili sorumluluk, gençlerin ve hepimizin omuzlarındadır. Biz de bu çizgide sağlam bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Tekrar Ata’mızı rahmetle, minnetle ve özlemle anıyorum. Silah arkadaşlarını, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kahramanları rahmet, minnet ve sevgiyle anıyorum” diye konuştu.

CHP Ataturk Mevlit 2 - CHP Atatürk için mevlit okutup lokma ikramında bulundu

“BU EMANETİ SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ”

CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı da “Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 87. yıl dönümü nedeniyle anma etkinlikleri kapsamında burada bulunuyoruz. Atatürk’ün bize bırakmış olduğu emaneti sonsuza kadar sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız. Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem Atamıza hem kahraman şehitlerimize mevlit okutarak ardından halkımıza lokma dağıtımı yapıyoruz. Merkez ilçe başkanlığımızın düzenlemiş olduğu bu etkinlik için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

“ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI UNUTMADIĞIMIZI GÖSTERMEK İÇİN MEVLİT OKUTTUK”

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Volkan Akgüngör ise “Cumhuriyet kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına, onları tekrar anmak, hiçbir zaman unutmadığımızı göstermek ve minnet duygularımızı ifade etmek adına bugün camide bir mevlit okutmak için bir araya geldik. Tüm gazilerimize ve şehitlerimize teşekkür ederiz. Onlar iyi ki var; bugün bu ortamda yaşayabiliyorsak, onların sayesindedir. Onları asla unutmadık ve unutmayacağız” diye ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP