DOLAR 32,4065 0.08%
EURO 34,8247 -0.07%
ALTIN 2.397,890,06
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19128061,02%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’de Filiz Gencan Akın sesleri yükseliyor

CHP’de Filiz Gencan Akın sesleri yükseliyor

Seçimler öncesi Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Av. Filiz Gencan Akın’ın ismi CHP Edirne Belediye Başkan Adaylığı için en fazla konuşulan isimlerin başında geliyor.

ABONE OL
19 Aralık 2023 13:35
CHP’de Filiz Gencan Akın sesleri yükseliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçimler öncesi Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Av. Filiz Gencan Akın’ın ismi CHP Edirne Belediye Başkan Adaylığı için en fazla konuşulan isimlerin başında geliyor.

Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimi öncesi siyasi partilerde aday belirsizliği devam ediyor. Bu kapsamda CHP Edirne Belediye Başkan Aday adaylığı için 8 ismin başvurusu kabul edildi. CHP’nin tek kadın aday adayı Filiz Gencan Akın Edirne halkı tarafından ismi ön plana çıkan adaylar arasında yer alıyor. Edirne Belediye Meclis Üyeliği, Edirne Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve Ulaşım Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunan, seçimler öncesi aday adaylığı için istifa eden Akın Edirnelilerin adaylık sürecindeki yoğun desteğinden dolayı memnuniyetini dile getirerek “Değişim İçin Yeni Bir Vizyon, Kentimizde Sürdürülebilir Dönüşüm, Adil Hizmet ve Toplumsal Katılım” hedefi ile yola çıktığını ifade ediyor.

DEĞİŞİM YERELDEN BAŞLAYACAK

Adaylık açıklamasının ardından çalışmalarını yoğunlaştıran Av. Filiz Gencan Akın, “Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan bizler değişimin yerelden başlayacağına inanıyoruz. Yerel seçimler değişim umutlarımızı yeniden yeşertecek ve değişim hayallerimiz kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edecek. Bu değişimin bir parçası olmak için yola çıkıyorum. Bu yolda gençlerin, kadınların sesi olacağım” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE YÜRÜYORUZ

Adaylık sürecini de değerlendiren Akın, “Hesap veren, şeffaf, adil, tutarlı ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile şehrimizi yönetmek en büyük amacım. Belediye meclisi, ihtisas komisyonları, kent konseyi, gönüllülük, sivil toplum örgütlerinin şehir ile ilgili karar verme süreçlerinde eşgüdümlü çalıştığı bir yönetim anlayışını benimsiyorum. Yerelde yaratacağımız demokratik, adil yönetim anlayışı sayesinde iktidar olacağımızı biliyorum. Şehrimizin ihtiyaçlarına etkili bir şekilde cevap verebilmek için çeşitliliği kucaklayan, çevreye saygılı, hizmet üretirken inovasyon ve teknolojiyi kullanan bir yönetim anlayışı ile yola çıktık. Yeniliğe ve öğrenmeye her zaman açık genç arkadaşlarım ile birlikte yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz” dedi.

FİLİZ GENCAN AKIN KİMDİR?

İki çocuklu Edirneli bir ailenin büyük kızı olarak 1983 yılında dünyaya gözlerini açan Filiz Gencan Akın, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Edirne’de avukatlık bürosunu açtı. Edirne’de mimar İnanç Gönenç Akın ile evli olan Filiz Gencan Akın, 2011’den bu yana Edirne siyasetinin içinde çalışmalarını sürdürüyor. 2019 yerel seçimlerinde CHP 1. Sıra meclis adayı olan Akın, bu süreçte Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği Üyesi, Edirne Belediyesi Meclis Başkan Vekili, Edirne Belediyesi Ulaşım Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Genel merkez tarafından kurulan Edirne Balkan Masası sorumlusu olarak da yurt dışında önemli konferanslarda CHP’yi temsil etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.